El Govern llança la campanya 'Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil'

La Conselleria de Presidència s'hi adreça a joves i adolescents per conscienciar i lluitar contra la nova manera d’exercir la violència masclista que suposen les tecnologies i les xarxes socials

'Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil' és el títol de la nova campanya que acaba de llançar el Govern de les Illes Balears adreçada a joves i adolescents amb "la finalitat de conscienciar i lluitar contra la nova manera d’exercir la violència masclista que suposen les noves tecnologies i les xarxes socials", ha assenyalat la consellera de Presidència, Pilar Costa, aquest dilluns en roda de premsa.

Costa, acompanyada per la directora de l’IBDona, Rosa Cursach, i el director general de Comunicació, Álvaro Gil, ha indicat que “per combatre les violències masclistes no són suficients les polítiques destinades a la protecció de les dones, s’ha d’anar a l'arrel del problema, generar canvis socials per afavorir la igualtat i prevenir les violències masclistes”. És per això que la campanya se centra sobretot en aquells joves i adolescents que, tot i veure actituds masclistes de companys i amics, no diuen res. 

Pla de Mesures 2017-2020

A més, la consellera ha aprofitat per fer balanç del Pacte Social i el Pla de Mesures 2017-2020 amb la finalitat d'erradicar la violència masclista, que disposa d'una dotació pressupostària per a aquests quatre anys de 13,6 milions d'euros.

En aquest pla s'han incorporat noves mesures com el Pla d'inserció laboral que garanteix tenir feina durant un any a totes les dones víctimes de les violències masclistes, una mesura en col·laboració amb el SOIB i la Conselleria de Treball i amb un pressupost de 2 milions d'euros, així com noves mesures en matèria d'accés a l'habitatge públic en règim de lloguer per afavorir que les dones víctimes de violències masclistes obtinguin major puntuació en la baremació, que se sumen a la garantia habitacional que proporciona el Govern tant a cases com a pisos d'acollida.

Pacte Social 

La consellera Costa ha recalcat que "ja s'han sumat més de 4.700 particulars i unes 260 entitats al pacte contra les violències masclistes i que amb les voluntats de continuar sumant adhesions s'hi han incorporat 5 noves educadores socials (1 a Palma, 2 a la part forana de Mallorca, 1 a Menorca i 1 a les Pitiüses) amb l'objectiu de dinamitzar el pacte i donar suport a les entitats que s'hi han afegit en la realització dels seus compromisos". 

Amb vista al 2018, la consellera ha destacat que el Govern elaborarà un pla autonòmic contra el tràfic de dones i nines amb fins d’explotació sexual i implantarà el protocol per a la detecció i l'actuació en els casos de mutilació genital femenina.

EDICIÓ PAPER 16/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF