Balears 09/08/2013

Rajoy diu que es reserva totes les "mesures legals" per a Gibraltar

El president del Govern ha anunciat que es crearà un nou model de finançament per a les Illes i una reforma fiscal integral

quim torres
2 min
Rajoy ha atès els mitjans a Marivent.

PalmaEl president del govern de l'Estat, Mariano Rajoy, ha advertit avui que es reserva totes les mesures legals per actuar en el conflicte obert amb Gibraltar, malgrat defensar que la seva prioritat és el "diàleg". La seva pretensió és obrir un diàleg a quatre bandes, el qual inclouria, a més de l'espanyol, el govern britànic, l'andalús i gibraltareny.

Rajoy, que ha efectuat aquestes declaracions després del tradicional despatx amb el rei a Marivent, també ha deixat clar que no deixarà d'actuar en tots els fronts legals possibles i ha apuntat que no deixaran de fer controls per defensar els interessos de l'Estat al penyal. "Podem i hem de fer controls", ha assenyalat. "S'ha de vigilar que tots els ciutadans compleixin la legislació fiscal i mediambiental europea", ha afegit.

També ha insinuat que no sent el suport de l'oposició en el conflicte. A més, ha deixat clar que ell "no abdicarà" de les seves responsabilitats en aquesta qüestió.

En la trobada que ha mantingut amb el monarca, Rajoy ha destacat que no s'ha parlat del cas Bárcenas. En aquest sentit, ha indicat que, a més del tema de Gibraltar, s'han tractat diferents assumptes de la política exterior de l'estat, a banda de la situació econòmica de l'Estat. Respecte de les Illes i del seu sistema de finançament, ha considerat que l'any que ve crearà un nou model de finançament i una reforma fiscal integral. En aquest sentit, ha apuntat que serà complicat que tothom hi surti guanyant, perquè en temps d'escassetat es fa difícil repartir.

Rajoy s'ha volgut sumar a l'optimisme econòmic del Govern de José Ramón Bauzá i ha afirmat que la seva situació econòmica és millor que en altres territoris i que la paraula "esperançador" es fa curta per definir el futur econòmic balear.

stats