Rajoy no assistirà al congrés del PP balear

El president del govern espanyol ha confirmat la seva presència al de la formació a Catalunya, que es du a terme el mateix dia

L'existència de  dues candidatures per presidir el PP balear hauria pogut deixar la formació sense la presència del seu líder, Mariano Rajoy, en el XV Congrés autonòmic, que es durà a terme els propers dies 25 i 26 de març. El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, ha confirmat que el president del PP estatal no assistirà al congrés balear i sí que ho farà, en canvi, al del PP català, que té lloc els mateixos dies a l'Hospitalet de Llobregat.

Casado ha anunciat la resta de congressos autonòmics que tindran la presència del president estatal: tots ells comparteixen la particularitat de presentar només una candidatura; és a dir, que compleixen amb les directrius que es varen donar al carrer Génova: “unitat” i “que no hi hagi embolics”.

Aquest proper cap de setmana serà ben intens per al PP i per a Rajoy. El president del govern espanyol assistirà a tres congressos autonòmics: els de la Comunitat de Madrid (divendres dia 17); País Basc (dissabte dia 18) i Andalusia (diumenge dia 19), on ja està garantida la victòria per a Cristina Cifuentes, Alfonso Alonso i Juanma Moreno, respectivament.

El cap de setmana posterior, Rajoy assistirà només a la cita catalana, on Xavier García-Albiol serà elegit nou president de la formació. Casado no ha explicat els motius pels quals Rajoy ha decidit participar en uns congressos i en uns altres no, però ha tornat a repetir que “ens agradaria que, una vegada que els afiliats hagin decidit, hi hagi unanimitat, generositat i puguem anar tots junts perquè, al final, la unitat té el seu reflex electoral”.

Dels congressos autonòmics pendents, només n'hi ha quatre en què no ha estat possible aglutinar una única candidatura: Cantàbria, Castella i Lleó, la Rioja i les Balears.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF