TWITTER

El batle d'Eivissa conta com va aprendre el català i revoluciona les xarxes

La història va ser publicada al Twitter és una selva, a la contraportada de l'ARA Balears d'aquest dissabte

"Sóc fill d'immigrants andalusos", així comença la breu història del batle d'Eivissa, Rafel Ruiz, que publicava Josep Femenías (@JosepCatt) aquest dissabte al ' Twitter és una selva', contraportada setmanal de l'ARA Balears. Rafel Ruiz va ser convidat pel nostre col·laborador a participar en la secció "Coses que no he explicat mai" i va voler explicar com havia après el català a l'escola pública de Santa Gertrudis, amb els amics i sobretot per la voluntat ferma de la seva mare, una andalusa que, quan escoltava els amics del seu fill girar al castellà per dirigir-se a ell, ella sempre deia: "Habladle en catalán!".

El text, que ahir, diumenge, va ser penjat al perfil de Twitter de Josep Femenías, va aconseguir de seguida un ressò extraordinari a la xarxa social, fins al punt que a les 15 h el nom de Rafel Ruiz era el tercer més comentat de l'àrea lingüística catalana al Twitter. Personatges com l'escriptor Quim Monzó, el polític socialista Miquel Iceta, l'activista Liz Castro o el periodista Eduard Voltes varen donar difusió a l'escrit del batle d'Eivissa, afegint-hi comentaris i provocant respostes majoritàriament d'admiració per Rafel Ruiz i la seva mare, però també algunes de signe anticatalanista.

La confessió del batle de Vila va ser difosa, així mateix, pel col·lectiu Independencia en castellano @IndEnCastellano, qui amb aquesta història es va situar com el quart perfil de l'àrea catalana que més conversa generava al Twitter ahir horabaixa.

"Coses que no he explicat mai" és una secció que s'inclou al 'Twitter és una selva' de Josep Femenías i que es publica tots els dissabtes a la contraportada de l'ARA Balears. Altres persones que han revelat històries personals o professionals al "Coses que no he explicat mai" han estat el batle de Palma, José Hila; el cuiner Miquel Calent; la cap de l'oposició a l'Ajuntament de Palma, Margalida Durán; el director general de Benestar Social de Cort, Francesc Bellés; els periodistes Maria Antònia Serra i Àngel Aguiló; l'advocada Francesca Bonnín i el tuitaire Mas Enfurismat, 'fake' del president Artur Mas, que segons el seu perfil de Twitter és el "president de Queterunya". 

 

 

EDICIÓ PAPER 23/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF