Publicitat
Publicitat

Rubalcaba a Rajoy: "Ha quedat sense autoritat. Li deman que se'n vagi"

El líder del PSOE diu que els "fets" demostren el finançament "il·legal" del PP i no descarta presentar una moció de censura

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha contestat aquest dijous al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que és ell qui genera "dubtes" a l'exterior i no el fet que els socialistes l'amenaçassin amb una moció de censura si no compareixia al Congrés de Diputats, com ha fet aquest matí.

"Vostè no ha vingut voluntàriament, l'hem hagut de fer venir com ho demostra el fet que ha estat més temps justificant per què ha vingut que parlant de Bárcenas, ha afirmat en la intervenció en el ple del Congrés de Diputats, que s'ha duit a terme al Senat perquè fan obres a la cambra baixa.

"No ha vingut perquè no sabia explicar allò que és inexplicable o perquè temia un nou atac de sinceritat. Vostè ha jugat amb credibilitat d'aquesta cambra. No sap el mal que fa a la democràcia la resistència a donar explicacions", li ha rebatut.

Rubalcaba s'ha mostrat còmode a la tribuna i en un to dur ha tornat a demanar a Rajoy que dimiteixi i no ha descartat presentar una moció de censura en el futur. El líder socialista ha assegurat que els "fets" demostren que el president espanyol "ha quedat sense autoritat" pel finançament "il·legal" de seu partit i ha citat diferents exemples, com informes policials, que demostrarien la coincidència entre la suposada comptabilitat B manuscrita i els pagaments admesos per algunes persones.

El cap de l'oposició ha acusat Rajoy de quedar "completament condicionat" per Bárcenas perquè la seva "ombra és la seva pròpia ombra". En aquest sentit, ha dit que els missatges de mòbil que es va intercanviar són el "fidel reflex" d'aquesta dependència. "És impossible creure que no sabia res de la compatibilitat B", ha afegit.

Finalment, Rubalcaba ha acabat la intervenció tornant a reclamar la dimissió de Rajoy: "Vostè ha vingut a intentar salvar-se, la seva resistència està fent mal a Espanya. Li deman que se'n vagi, que faci un acte de generositat per un país que no pot continuar tenint un president com vostè".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF