Publicitat
Publicitat

SANT ANTONI 2017

Alaró, Artà, sa Pobla i Selva organitzen concursos de gloses no sexistes per Sant Antoni

L'objectiu és promoure la igualtat de gènere des de la creació i la cultura popular

Quatre municipis mallorquins, Alaró, sa Pobla, Artà i Selva, duran a terme el I Concurs de gloses no sexistes del 2017, que ha impulsat la Direcció Insular d'Igualtat amb motiu de les festes de Sant Antoni.

El Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca vol promoure que la festa de Sant Antoni sigui una celebració lliure de sexisme i ha proposat als municipis organitzar aquest certamen perquè promocioni la igualtat de gènere, faci visible el paper de les dones en la societat i denunciï la violència masclista i les situacions de discriminació, segons ha informat la institució insular en un comunicat.

L'objectiu és promoure la igualtat de gènere des de la creació i la cultura popular.

El concurs ha estat inclòs al programa de festes elaborat per l' Ajuntament d'Alaró, al qual, a més, s'han sumat els Dimonis d'Alaró. Per a aquesta primera edició, s'hi han presentat vint-i-cinc gloses.

A sa Pobla, el concurs es durà a terme a l'Institut d'Educació Secundària Can Peu Blanc per sensibilitzar la població més jove de la importància de fomentar la igualtat i que no s'usin expressions sexistes que vulnerin la dignitat de les dones durant la celebració de les festes municipals.

L' Ajuntament d'Artà, per la seva banda, desenvoluparà el concurs de gloses no sexistes amb la col·laboració de les escoles i instituts de Secundària durant el 2017.

L' Ajuntament de Selva ha convocat diferents concursos a cadascun dels nuclis de població que componen el municipi (Selva, Caimari, Moscari, Biniamar i Binibona) i ja s'estan difonent a través de les xarxes socials municipals.

Altres municipis, com Manacor, estan interessats a desenvolupar la convocatòria del concurs de gloses no sexistes i treballen per dur a terme la iniciativa enguany.

D'altra banda, l' Ajuntament de Muro, amb l'assessorament de la Direcció Insular d'Igualtat, ha inclòs a les bases dels concursos de foguerons i carrosses unes clàusules que exposen la perspectiva no sexista i l'ús de la imatge no estereotipada de la dona.

Els guanyadors de cada municipi participaran en un acte conjunt organitzat pel Departament de Participació Ciutadana i Presidència en què recitaran les seves gloses. A més, també s'editarà una col·lecció tant de les guanyadores com de les més destacades.

D'altra banda, i seguint en aquesta línia d'aconseguir una festa lliure de sexisme, s'ha demanat als municipis que exhibeixin la banderola 'No i punt! Per unes festes lliures d'agressions sexistes' en els llocs més concorreguts de les celebracions.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF