Quatre anys de presó per abusar sexualment de la seva dona

L'Audiència condemna un home després de corroborar que violà la seva parella sense el seu consentiment i amb els fills en el domicili familiar on es produïren els fets

L'Audiència de Palma ha condemnat a 4 anys de presó un home de 49 anys per haver abusat sexualment de la seva dona, a la qual va penetrar analment contra la seva voluntat, però sense utilitzar violència ni la intimidació, segons queda reflectit en la sentència. L'Audiència també prohibeix al condemnat acostar-se a menys de 500 metres de la dona.

La sentència preveu també que ell haurà d'indemnitzar la que ara és la seva exdona amb 4.000 euros pels danys causats amb els abusos comesos l'abril de 2008 a l'habitatge que llavors compartien a Manacor. En el moment de la violació, a més, a la casa també es trobaven els fills de la parella, d'11 i 14 anys.

El tribunal de la Secció Segona de l'Audiència considera provat que els fets van succeir una nit en la qual la dona havia decidit dormir al sofà, després d'una discussió en la qual ell la va titllà de "mala puta" i la va acusar de posar-li les banyes.

Després que ella es negués a mantenir relacions sexuals, la va conduir al dormitori conjugal contra la seva voluntat, "però sense utilitzar violència ni intimidació". Allà, la va col·locar cap per avall, li  va introduir un consolador per l'anus i posteriorment li va introduir el penis.

La sentència considera que ella no va oposar resistència activa ni va cridar, per por a l'escàndol que s'originaria en despertar als seus fills. A conseqüència de l'abús, la dona va patir un quadre d'ansietat i trastorn adaptatiu pel qual va haver de rebre psicoteràpia. La parella es va separar uns mesos més tard, després de 23 anys de matrimoni.