HIPOTEQUES
Balears 17/08/2013

Protesta de la PAH ocupant una oficina de Sa Nostra

El responsable de l'oficina atengué la cinquantena de manifestants, que li lliuraren un manifest en el qual demanen que s'eliminin les clàusules sòl dels contractes hipotecaris

J. Perelló
2 min

Palma.La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca encapçalà ahir la mobilització d'un grup de clients de Sa Nostra BMN, que ocupà l'oficina del carrer Sant Miquel de Palma. A les 10 del matí, clients de l'entitat i alguns membres de la PAH entraren a la sucursal de Sa Nostra amb una pancarta en què es llegia "Sa Nostra ruïna" i demanarem que en sortís el director. El responsable de l'oficina atengué la cinquantena de manifestants, que li lliuraren un manifest en el qual demanen que s'eliminin les clàusules sòl dels contractes hipotecaris.

Àngela Pons, portaveu de la plataforma, manifestà que "Sa Nostra ha aprofitat la confiança que tenen molts clients en ells per fer-los firmar preferents que no tenen ni cap ni peus i no han resolt tots els casos". A més, afirmà que, "en el cas de les hipoteques, hi ha gent amb problemes greus que es podrien refinançar o ajudar, i no ho volen fer".

Pons digué que "les entitats rescatades haurien de ser especialment sensibles amb les persones i famílies que a causa de la crisi financera poden perdre les seves llars, per la qual cosa haurien de "vetlar per les persones i marcar directives que les protegeixin, garanteixin el seu dret a l'habitatge i ofereixin solucions realistes", digué.

L'acció estava emmarcada dins la campanya estatal #ToqueABMN i pretenia fer arribar al banc cartes dels clients tot sol·licitant el canvi d'actitud de l'entitat cap a les persones afectades per les hipoteques, a més de l'eliminació de clàusules abusives i l'acceptació de la dació en pagament.

A més a més, i segons informa el portal contrainfo.cat , agents de la Policia Nacional comparegueren un pic iniciada l'acció i s'interposaren entre l'establiment i les persones que hi volien accedir, moltes de les quals eren clients de Sa Nostra-BMN (que en mostraren la targeta). Els agents haurien identificat com a mínim tres persones (que duien càmeres audiovisuals) i asseguraren que l'acte era una concentració "il·legal i no notificada".

stats