Prosocial denuncia l'aturada de programes socials per a joves i infants de Cort

L'associació de professionals, estudiants i ciutadans compromesos amb l'àmbit social demana al govern de Cort que passi "d'un discurs social teòric a una política de benestar social real"

L'associació de professionals, estudiants i ciutadans compromesos amb l'àmbit social, Prosocial, denuncia la situació d'aturada generalitzada de serveis i programes que depenen de l’Ajuntament de Palma destinats a la prevenció del risc social d'infants i joves del municipi.

En un comunicat, l'associació assenyala que el motiu pel qual aquests serveis estan aturats és "el retard en la resolució dels concursos públics destinats a adjudicar-ne la gestió a empreses" i denuncia "la manca de planificació de l’Ajuntament de Palma, en l’àrea de serveis socials".

Segons Prosocial, els serveis aturats són els de joc i lleure, el reforç educatiu, l'orientació laboral per a joves i el programa Pise (programa d'escolarització compartida per a la prevenció de l’abandonament i el fracàs escolar per a joves d'entre 14 i 16 anys). Hi ha "una descoordinació total i una manca de voluntat política per part de la Conselleria d’Educació", afirma l'associació.

A més, Prosocial recorda que es va reunir a l'octubre amb la regidoria de Serveis Socials, que va prometre que els serveis es posarien en marxa al mes de gener. "Malauradament no ha estat així", critica l'entitat.

Amb tot, l'associació demana que "es resolguin de manera urgent aquests concursos públics per a la gestió d’aquests serveis" i que "la planificació en els serveis socials sigui una realitat, per passar d’un discurs social teòric a una política de benestar social real".

Resposta de l'Ajuntament

Nega la manca de planificació

L' Ajuntament de Palma ha sortit al pas de les demandes de Prosocial. En primer lloc, Cort ha reconegut el retard en la resolució dels concursos públics en els programes d'oci preventiu i d'abandonament escolar. Malgrat tot, l'Ajuntament nega que el retard sigui conseqüència de la manca de planificació, tal i com acusa Prosocial. Segons apunten des del consistori, el retard es deu a l'alentiment en el ritme de contractació de la pròpia administració. Una situació que les entitats coneixen "perquè a l'estiu es van fer públiques les bases dels contractes".

D'altra banda, l'Ajuntament apunta que la paralització del programa Pise es deu a la Conselleria d'Educació. Segons ha explicat Cort, el pressupost per a aquest programa en concret està reservat i que només manca l'autorització de la Conselleria per tirar-lo endavant.

Finalment, pel que fa als programes d'orientació laboral, l'Ajuntament ha recordat que és un servei que s'ha assumit a través de la Creu Roja i que també s'ha internalitzat via PalmaActiva

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF