Prohens critica Picornell per no renyar David Abril

La petició de documentació del Congrés sobre el possible finançament il·legal del PP crispa els ànims al Parlament

La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha titllat aquest dijous de "figura decorativa" el president del Parlament, Balti Picornell, quan aquest s'ha negat a amonestar el diputat de MÉS per Mallorca, David Abril, per haver enviat informació pel seu compte al Congrés dels Diputats sobre el possible finançament il·legal del PP. "El senyor Abril es bota la Mesa del Parlament i el president diu que això entra dins l'àmbit de la llibertat d'expressió. Tenim un Parlament antisistema", ha lamentat Prohens, qui s'ha demanat si "aquest serà, a partir d'ara, el criteri que imperarà en aquest edifici, que tothom faci el que vulgui".

Prohens ha censurat la "manca de lleialtat institucional" d'Abril perquè aquest va remetre dilluns informació sobre les comissions d'investigació de Son Espases i les autopistes d'Eivissa abans, fins i tot, que la Mesa tractàs la qüestió. Abril se n'ha defensat assegurant que la "manca de lleialtat institucional" la va demostrar el PP intentant, des que la carta del Congrés va arribar al Parlament, divendres passat, que no s'enviàs cap documentació al·legant que al Parlament no s'ha fet mai cap comissió d'investigació específica sobre el finançament il·legal del partit.

La Mesa, reunida aquest mateix dijous, ha decidit, amb l'únic vot en contra de l'únic diputat del PP present, Miquel Jerez, remetre tota la informació sobre les comissions de Son Espases i les autopistes (conclusions particulars del PP incloses), a més de l'informe de la Sindicatura de Comptes que reclama a la formació que retorni 153.000 euros de la subvenció electoral de la campanya de 2007.

El diputat ecosobiranista ha atribuït la reacció dels populars als "nervis" que, segons ha dit, hi ha a la formació davant l'allau de casos de corrupció que els assenyalen. En aquest sentit, ha advertit que la reforma del Codi Penal va incloure la figura de la responsabilitat penal de les persones jurídiques i que, per tant, podria veure's obligat a dissoldre's si es demostren totes les sospites respecte de la manera de gestionar-se del partit. "No acceptarem lliçons ni amenaces d'algú de la talla del senyor Abril", ha respost Prohens.

El Parlament torna dimarts vinent

La Junta de Portaveus ha aprovat l'ordre del dia per al primer dels tres plens extraordinaris previstos d'aquí a finals de juliol. El proper dimarts es preveu aprovar la llei d'indústria i la modificació de la Llei de règim local per introduir-hi mesures de transparència. El PP ha demanat, a més, la convocatòria d'una Diputació Permanent que haurà de votar si es du a terme, a més, un segon ple extraordinari, el mateix dimarts, amb deu preguntes de control al Govern registrades pels populars.

Dia 18 de Juliol, es preveu l'aprovació de la llei que regularà el lloguer turístic, la modificació de la compilació del Dret Civil i la llei d'estadística.

Finalment, dia 24 del mateix mes es preveu aprovar la llei dels ' toros a la balear' i la d'accessibilitat.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF