SANITAT

Primera concentració dels treballadors de Son Espases per demanar aparcament gratuït

Els sindicats convocants recolliran signatures per reclamar que deixi de ser de pagament també per als usuaris de l'hospital

Els treballadors de Son Espases han iniciat les concentracions per reclamar aparcament gratuït a l'hospital. Aquest dilluns ha tingut lloc una primera reivindicació com a protesta per la falta de places gratuïtes per al personal. Durant tres dies es repetiran les concentracions i es recolliran signatures per reclamar que el pàrqung deixi de ser de pagament.

Una vintena de treballadors i representants sindicals s'han reunit davant una de les entrades de l'hospital amb una pancarta que reivindicava "Aparcament suficient i gratuït per a usuaris i professionals". Durant els dies 28, 29 i 30 d'aquest mes a les 9.30 hores, el personal de Son Espases es concentrarà davant l'entrada de l'aparcament per a treballadors. Aquest dilluns també han anunciat que recolliran firmes per reclamar que els usuaris hi puguin estacionar gratis igualment.

El problema amb l'aparcament per al personal de Son Espases és que hi ha 940 places gratuïtes, però a determinades hores són fins a 1.100 els treballadors que cerquen una plaça per aparcar. Per aquest motiu, expliquen els representants sindicals a la junta de personal que han convocat les protestes (CCOO, CSIF, Satse, Simebal, STEI, UGT i USAE), hi ha vehicles mal estacionats que la concessionària retira amb grua i deixa a la zona de pagament, tarifa que ha de pagar el propietari del cotxe. Sobre aquesta qüestió, els sindicats també denuncien que la concessionària ha demanat als treballadors que actualitzin un registre per accedir a l'aparcament, un document on es dóna autorització per llevar el cotxe amb grua en cas que estigui mal aparcat.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF