'Pressing' del Pacte a Huertas

PSIB, MÉS, Podem i Gent x Formentera registraran, cada dia, una sol·licitud de convocatòria urgent de la mesa fins que la presidenta s'hi avingui

Tots els partits que subscrigueren els Acords pel Canvi han registrat aquest dimecres diversos escrits dirigits a la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, en què sol·liciten "amb caràcter d'urgència" "que  convoqui de bell nou la mesa per resoldre  una situació que està afectant greument la imatge de la seu de la sobirania popular de les Illes Balears".

Els grups parlamentaris de MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Podem, PSIB i Gent x Formentera han estat els encarregats de registrar les peticions. També s'hi ha sumat la secretària primera de la mesa, Joana Aina Campomar, a títol personal.

Aquesta petició massiva se suma a la petició registrada dimarts de convocatòria d'una junta de portaveus que intenti, a la vegada, forçar la convocatòria d'una mesa.

Les sol·licituds responen a una estratègia de pressió del Pacte a Huertas perquè desbloquegi, com més aviat millor, la situació de paràlisi de la institució. El coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha indicat a l' ARA Balears que registraran la mateixa proposició cada dia fins que Huertas s'avingui a acceptar-la. Segons el diputat, el reglament determina que Huertas pot convocar la mesa en un termini de dues hores a partir de rebre la notificació.

Camargo ataca la presidenta del Parlament

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha carregat durament contra Huertas, a qui ha acusat de vendre's al PP per mantenir el salari, de 70.000 euros anuals. L'expulsió de Podem, a més, permetria a l'encara presidenta cobrar íntegrament el seu sou, ja que Huertas ha quedat alliberada de les limitacions salarials imposades per la formació dels cercles.

Camargo ha advertit el PP que està emparant una diputada expulsada per vulnerar el codi ètic de la formació i que, segons considera, es trobaria en una posició d'"usurpació de funcions".

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF