Publicitat
Publicitat

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Presó sense fiança pel presumpte assassí de la jove de Sant Jordi

La jutgessa li prengué declaració a Son Espases, on roman ingressat

La jutgessa titular del Jutjat d’Instrucció núm 1 de Palma va decretar anit presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home detingut el divendres passat per haver matat presumptament la seva exparella, a Sant Jordi, a Palma. La jutgessa, després d’interrogar-lo, va dictar una interlocutòria, en la qual li imputa els presumptes delictes d’homicidi o assassinat amb l’agreujant de parentiu i un altre delicte de violació de domicili.

Segons fonts judicials, quan el detingut aconsegueixi l’alta hospitalària, serà conduït directament a presó. L’home de 38 anys, que presumptament va assassinar la seva exparella, Gemma Vich, de 33 anys, va passar el dia d’ahir detingut a l’hospital Son Espases, on es troba ingressat.

La comitiva judicial, encapçalada per la jutgessa, es va desplaçar al centre hospitalari ahir horabaixa per procedir a la presa de declaracions i disposar així d’un primer element en la investigació d’aquest cas, que ha provocat una forta commoció a Palma i especialment a Sant Jordi, la barriada a què pertanyia la finada.

Detenció

L’home va ser detingut divendres pel presumpte assassinat de la seva exparella, després d’haver estat trobat al costat del cos degollat de la dona amb una arma blanca, en un domicili de Sant Jordi. Segons fonts properes al cas, hauria estat la mare de la víctima la qui va trobar el cos sense vida de la seva filla, amb un tall al coll que li va provocar la mort.

El presumpte agressor tenia ferides lleus i en el moment de l’arribada de la policia, que va ser reclamada per la mare de Gemma, presentava un avançat estat d’embriaguesa. Per aquest motiu, els efectius policials el detingueren i, tal com marca el protocol, el traslladaren al mòdul penitenciari de l’hospital de Son Espases.

Amics i familiars de Gemma Vich, la jove assassinada presumptament per la seva ex parella, es reuniren la nit de divendres a Sant Jordi, en concret a la plaça Bisbe Planas, per tal de dir adéu a la víctima, que era molt coneguda a aquesta barriada de Palma. La seva mort violenta ha estat un cop molt fort per als veïns, que no dubtaren a acudir a la improvitzada cita per tal d’oferir-li el seu sentit record.

A l’acte també hi acudiren els pares de Gemma, així com del president de l’associació de veïns, qui va mostrar la seva condolència en nom dels assistents.

La víctima no havia recorregut als serveis de l’entitat ni havia presentat denúncia. Segons la seva directora, Rosa Cursach, “sembla que no esperava que la persona que havia estat la seva parella posàs fi a la seva vida d’aquesta manera”, explicà. Aquest és el primer assassinat de violència de gènere d’aquest any a Balears, que va tancar el 2014 amb tres morts per aquest motiu.