Joana Maria Comas i Manel Suárez, guardonats amb el XVIIè premi Alexandre Ballester d'assaig

Les obres dels dos autors seran publicats per l'editorial Lleonard Muntaner dins la col·lecció Panorama

Els anys de la Transició a sa Pobla i les vagues de collidores d'oliva a Calvià. Aquests han estat els temes dels dos assajos guardonats amb el premi del XVII Alexandre Ballester d'assaig, que s'ha atorgat aquest divendres horabaixa al centre de cultura 'es Rafal' de sa Pobla i que ha reconegut les obres de Joana Maria Comas i Manel Suárez.

La historiadora poblera Joana Maria Comas ha presentat un treball titulat "El camí cap a la democràcia. La Transició a sa Pobla (1973-1987)", mentre que el professor calvianer Manel Suárez ha escrit "Les vaagues de dones a Mallorca (1919-1932). El cas de les collidores d'oliva de Calvià".

Els dos assajos seran publicats per l'editorial Lleonard Muntaner a la col·lecció Panorama a partir del mes d'abril del 2018. El premi Alexandre Ballester, que convoca l'Ajuntament de sa Pobla des del 2000, té l'objectiu de fomentar la investigació en ciències humanes i socials en llengua catalana. Entre la seva fundació i el 2015 el guardó va distingir autors de novel·le però d'ençà d'aquell any s'hi ha va donar un nou enfocament i ja fa dos anys que el premi s'atorga a autors d'assajos.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF