Balears 25/10/2017

Pollença defensa la necessitat de fer normatives que tinguin més en compte la integració paisatgística

El TSJIB ha confirmat la legalització del xalet de l'empresari Alfonso Cortina de Formentor

Anna Schnabel
1 min
Villa Cortina.

PalmaDavant la “satisfacció” de l’empresari Alfonso Cortina, que aquesta setmana ha rebut la confirmació del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) per obtenir, finalment, la llicència municipal del seu xalet de Formentor, el Consistori de Pollença considera que la resolució judicial posa en evidència la necessitat de “fer un planejament urbanístic més restrictiu i que tingui molt en compte la integració paisatgística”. “Amb vista al futur, hem d’evitar que aquests volums excessius puguin construir-se”, assenyala a l’ARA Balears el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pollença, Tomeu Cifre.

El TSJIB ha desestimat el recurs interposat per l’Ajuntament i el veí que interposà una denúncia que desencadenà una dècada de litigis entre les dues parts. Ha donat per legalitzat, per tant, el polèmic xalet i sosté que l’impacte visual que ha causat al paisatge s’ha vist “notablement reduït”, després de recobrir-ne la superfície de teules mallorquines i vegetació per camuflar-lo. Cal recordar que l’edifici va obtenir, en un primer moment, la llicència municipal perquè, segons explica la sentència, va considerar que estava d’acord amb la normativa urbanística. Els tribunals, no obstant això, van resoldre inicialment que l’obra causava un impacte excessiu. “Ha quedat demostrat que la normativa tenia unes mancances”, assegura Cifre.

Per part seva, l’advocat de Cortina, Joan Nadal, considera que aquest procediment judicial mai no s’hauria d’haver iniciat. “La interlocutòria reconeix que l’edifici era absolutament legal i que l’impacte visual, a hores d’ara, ja és inexistent”, remarca el lletrat a aquest diari. “Possiblement és una de les cases de Formentor que manco impacte ha causat al paisatge”, assevera.

stats