La Policia Nacional celebra el seu dia sense el suport de les institucions menorquines

Dels vuit ajuntaments de Menorca, tan sols els governats pel Partit Popular, Alaior i es Castell, accepten la invitació per prendre part en els actes de la patrona policial

Els actes commemoratius de la patrona de la Policia Nacional, la festa dels Ángeles Custodios, s'han duit a terme a Menorca sense la majoria d'administracions públiques de l'illa. El motiu del rebuig és l'actuació que ahir van realitzar les forces de seguretat de l'Estat a Catalunya. La primera batlessa a alçar la veu va ser Montse Morlà. La màxima responsable de l'Ajuntament de Sant Lluís assenyalà directament el govern del Partit Popular assegurant que "les imatges que ens han arribat són molt dures i vulneren drets fonamentals de les persones. Com a càrrecs públics, hem de prendre decisions i he comunicat al delegat de l'Estat a Menorca la meva disconformitat. També he demanat que traslladin la indignació a Mariano Rajoy, que hauria de dimitir".

Tots els ajuntaments, excepte el d'Alaior i el del Castell, han decidit no participar en els actes de la Policia Nacional que s'han escenificat a Maó i a Ciutadella. L'absència més sonada és la del Consell de Menorca. En aquest sentit, la vicepresidenta de la institució, Maite Salord, considera que "sabem que no podem generalitzar, però és una decisió que s'ha pres a favor dels valors democràtics i en contra de la violència amb la qual ha actuat la Policia". El Consell també envia un missatge de "solidaritat amb el poble català, desitjant la recuperació de totes aquelles persones que van resultar ferides". 

D'altra banda, unanimitat en els partits polítics d'esquerres però amb matisos per part del PSOE. El partit socialista reaccionà tard i a través de la seva secretària general, Susana Mora, lamenta "la brutal resposta policial" i fa una crida a la "responsabilitat per reforçar el diàleg com a única sortida a la problemàtica. Aquest conflicte s'ha produït per l'immobilisme polític de Rajoy i Puigdemont". 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF