Poketurisme a Mallorca

Pokerutas Mallorca ofereix excursions per caçar aquestes criatures amb un entrenador expert com a guia

Pokémon Go, com a fenomen de masses, resisteix. Els beneficis van més enllà de Nintendo. Són moltes les empreses que no tenen res a veure amb el videojoc, com McDonalds, que hi han vist un suculent nínxol de negoci. Un exemple a Balears és Pokerutas Mallorca, que combina, en  plena temporada turística rècord, turisme i monstres de butxaca.

Els organitzadors d'aquestes rutes presten servei a partir del nivell 15 i volten més de 10 gimnasos repartits per tot Mallorca. Per 8 euros, els entrenadors disposaran d'un minibús de nou places amb aire condicionat i bateries externes, i tindran el suport en tot moment d'un guia entrenador Pokémon. En cada ruta es podran fer equips per "conquistar els màxims gimnasos possibles". I no patiu, si no podeu desplaçar-vos fins a la plaça d'Espanya de Palma, des d'on comença el recorregut, us vénen a cercar a la porta de casa per 5 euros més.

La iniciativa no és nova. PokeRuta, un servei prestat per una agència de viatges, fou la primera plataforma a oferir excursions per tot Espanya per caçar aquestes criatures amb un entrenador expert com a guia. 

Un taxista per a jugadors de Pokémon Go

La picaresca popular ha creat a més llocs de treball tan sorprenents com el de taxista que s'ofereix a portar els jugadors en el seu cotxe mentre van de caça. "Pot semblar un disparat, però res més lluny de la realitat", expliquen des del portal Mitula. Són les ocupacions sorgides a l'empar del videojoc més famós de l'estiu.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF