Poc èxit, però molt d'optimisme en el primer dia de Benirràs com a ‘platja connectada’

El primer autobús quer ha fet la ruta Vila-Benirràs hi ha anat buit i l’aparcament dissuasiu no està condicionat, però l’Ajuntament de Sant Joan parla de dia “històric”

Poca eufòria en el primer dia de funcionament de Benirràs com a ‘platja connectada’. La massificació de vehicles que en moments puntuals de l’estiu es pateix a aquesta platja del municipi de Sant Joan de Labritja, a Eivissa, va fer demanar al batle, Antoni Marí ‘Carraca’, la seva adhesió al programa de platges del Consell d’Eivissa, que cerca restringir-hi l’accés de vehicles i potenciar-hi, per contra, la connexió amb autobús. Els cas de Benirràs, però, és molt particular respecte de la resta de platges ‘connectades’, com són Cala Salada i Platges de Comte, i és que en aquest cas la massificació es concentra molt els diumenges horabaixa, quan hi té lloc la popular festa dels tambors.

En aquest context, aquest matí a les 9.45 h sortia de l’avinguda Isidor Macabich el primer autobús des de Vila fins a Benirràs. Hi anava buit, segons ha informat en l'edició web 'Periódico de Ibiza', i tenia programada una única parada a un pàrquing dissuasiu, al polígon de la Plana, que encara no està acabat de fer i, per tant, no es podia fer servir.

A la platja, algunes fonts reconeixen que no existia “saturació”, però sí una important afluència de vehicles que dista de ser la d’una platja amb el trànsit restringit. I és que, de moment, només s'hi restringirà el trànsit els diumenges, encara que el batle de Sant Joan no descarta que es pugui ampliar segons com vagi la temporada. Tot i això, Marí parlava de dia “històric” no només per a turistes, sinó també per a veïns, que podran accedir per primera vegada a un servei de transport públic entre Vila i les seves llars.

Per part seva, la consellera de Mobilitat d’Eivissa, Pepa Marí, diu que la "prova de foc" serà diumenge, quan hi començarà el control d'accés amb autobusos llançadora des de l'aparcament de la Plana.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF