Eivissa se suma al clam per acollir persones refugiades

SOS Refugiats Eivissa participa en el naixement de la Coordinadora En Peu de Pau

Durant aquest mes de febrer les reivindicacions en favor de l'acollida de persones refugiades es multipliquen i Eivissa, com ha anunciat aquest dimecres, s'adhereix a les mobilitzacions que se celebren a més d'una vintena de territoris de l'Estat. 

La plataforma SOS Refugiats Eivissa ha fet pública la seva decisió de convertir en estable la coordinació de grups i persones que es van mobilitzar el 12 de desembre passat contra la guerra de Síria i els crims contra la humanitat.

La coordinadora estatal que acaba de néixer, batejada amb el nom d' En Peu de Pau i l'anunci de la qual coincideix amb l'aniversari de les protestes globals contra la guerra de l'Iraq, està implicada en l'impuls d'una mobilització que tindrà lloc arreu d'Europa el 26 de febrer.

Aquest acte, la precursora del qual serà la manifestació que se celebrarà a Palma i arreu de la Península el pròxim dissabte, ha estat organitzat per Passatge segur per als refugiats i omplirà els carrers sota la consigna 'No a l'Europa fortalesa'.

La següent activitat que durà a terme el col·lectiu, segons ha explicat, consistirà en una altra mobilització el proper 12 de març que denunciarà les "desastroses" conseqüències de la guerra de l'Iraq "en l'exacerbació del terrorisme".

La nova coordinadora destaca, en un comunicat, "la necessitat de fer visibles els valors comuns" i "cercar espais d'integració per poder desenvolupar vincles socials que eliminin les formes de discriminació".

La nova Coordinadora també aplega altres col·lectius de l'Estat com són la plataforma Benvinguts Refugiats Menorca, Obrim Fronteres València o Fundipau Barcelona, entre molts altres.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF