194.000 turistes més a les Pitiüses respecte de l'any passat

El mercat alemany és el que més cau, amb 4.800 viatgers menys, en els primers nou mesos de l’any 2017

A Eivissa i a Formentera han vingut enguany més turistes que l’any passat. Són dades que han fet públiques els hotelers de les Pitiüses i que es basen en les estadístiques d’arribades i sortides d’AENA. Així, les xifres assenyalen que en els primers nou mesos de l’any per l’aeroport d’Eivissa han passat devers 3.458.700 viatgers, un 5,9% més que l’any passat, quan al mateix dia hi havien passat 3.264.700 viatgers.

Des de la patronal han volgut destacar el creixement del principal mercat estranger, el britànic, que ha pujat prop del 10% i que ho continua fent, vistes les xifres específiques del mes de setembre. D'ençà que ha començat l’any, 917.256 britànics han passat per la terminal del Codolar (168.160 només al mes de setembre). També s’ha mostrat molta satisfacció per un mercat que els hotelers consideren “molt important i interessant” com és l’holandès, que creix un 21,9% i assoleix els 250.288 passatgers.

El mercat de l'Estat també ha crescut, ho ha fet un 4,8% i ha arribat als 1.225.000 passatgers els primers nou mesos de l’any, encara que al mes de setembre ha quedat pràcticament estancat, amb un augment de poc més de 1.000 passatgers, que han servit per assolir els 163.400 visitants. Des de la patronal recorden, però, que a aquesta xifra, la dels de l'Estat, també es tenen en compte els residents.

Segons la patronal, la cara negativa la marca sobretot el turisme alemany, que cau un 4,8% i es queda en 289.510 visitants, una xifra similar a tots els que vingueren l’any 2015, quan es va confirmar la caiguda d’aquest mercat, i que significa que la recuperació que es començava a percebre l’any passat no s’ha consolidat enguany. Els mercats irlandès, el polonès i el txec són els que més han disminuït, encara que el total de turistes que venen d’aquestes destinacions no afecta greument el nombre de visitants que han tingut les Pitiüses.

Des de la patronal recorden que l’any passat es van superar els set milions de passatgers i amb aquestes xifres tot fa pensar que, de nou, es pot tornar a batre el rècord d’arribades i sortides a la terminal pitiüsa.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF