Publicitat
Publicitat

Totes les patronals de petit i mitjà comerç s'oposen al macrocentre comercial del Coll d'en Rabassa

Denuncien que el Govern i Cort aboquen el comerç a una "situació desesperada" i a la clausura de molts negocis

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem), presidida per Jaume Xavier Roselló, s'oposa a l'ampliació de la gran superfície del Coll d'en Rabassa de Palma. Denuncia que tant el Govern balear com l'Ajuntament de Palma aboquen el comerç local a una "situació desesperada" en permetre l'obertura d'una altra gran superfície tot i que Palma "ja pateix ja una saturació d'hípers i centres comercials, que unit a la crisi del consum, aboca els petits negocis al tancament".

La federació d'associacions d'empresaris es refereix a S'Estada, propietat de Carrefour, que serà una realitat a partir de 2015. L'Ajuntament de Palma atorgà dillunsla llicència d'obres al complex, que esdevindrà la major instal·lació comercial de les Balears. Disposarà d'una superfície construïda de 170.000 metres quadrats, 60.000 dels quals seran per llogar.

Per Pimem, tant el Govern autonòmic com el de Palma deixen palès que la seva opció passa per un suport descarat i sense complexos a les multinacionals foranes, en detriment i perjudici dels autònoms, i petites i mitjanes empreses de Mallorca, segons ha informat en un comunicat.

"Fan pública la seva defensa a l'emprenedor i a petites i mitjanes empreses, però contràriament actuen beneficiant a les grans empreses foranes. Estan aconseguint amb la seva política comercial la desertització del centre de Palma i dels seus voltants", ha criticat Pimem aquest divendres, i ha assegurat que mai s'havien vist en aquesta ciutat tants comerços i locals amb el cartell de es ven o traspassa.

"Estan destruint el nostre teixit comercial i propiciant la desertització del centre de Palma i del seu eixample" ha assenyalat la patronal, qui a més ha apuntat que el petit comerç dels pobles de Mallorca també s'està veient molt perjudicat per la saturació d'hípers i grans superfícies a Mallorca. "El nostre govern s'hauria de preocupar per incentivar al petit negoci local, que és el que manté viva l'economia, i l'estan enfonsant encara més permetent noves obertures de centres comercials en un territori ja saturat d'hípers", ha remarcat.

Pimem recorda als que ens governen que el teixit comercial local és el que contribueix al manteniment de l'economia de la ciutat i dels pobles, invertint els seus beneficis a la zona i contribuint amb els seus impostos al benestar de la societat mallorquina i balear.

Per la seva banda, les patronals del comerç PIMECO i AFEDECO denuncien que la llicència atorgada per Cort per construir a Coll d'en Rabassa el major centre comercial de les Balears " suposa un atemptat contra la subsistència de les empreses assentades a Mallorca " , de manera que" es prendran totes les mesures necessàries per frenar aquest projecte " .
Així ho han afirmat avui els presidents d'AFEDECO i PIMECO , Bartomeu Servera i Bernat Coll respectivament, per als que "l'Ajuntament de Palma està estrangulant el teixit empresarial de la ciutat " al concedir la llicència a diversos grans projectes comercials situats a l' extraradi de la capital balear.
Els representants de les patronals recorden que , a més del projecte de S'Estada , està previst la instal·lació de diversos macro projectes comercials , de manera que " en uns pocs anys la superfície del gran comerç haurà augmentat en més de 200.000 metres " . " L'impacte que tindran aquestes noves superfícies per a tot tipus de comerç assentat a Palma i a tota l'illa serà "descomunal" segons les patronals.  Per tot això, les patronals adverteixen que estaran vigilants perquè Cort compleixi "de manera estricta i sense subterfugis " la legalitat , no descartant en qualsevol cas acudir als tribunals si s'aprecien desviacions que atemptin contra l'Estat de Dret i la seguretat jurídica .

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF