El Pi vol un museu del turisme a l'edifici de Gesa de Palma

La formació ha presentat una esmena als pressupostos de 100.000 euros per poder fer un estudi de viabilitat d'aquest projecte

El Pi de Palma vol construir un museu del turisme a l'edifici de Gesa. Segons que ha informat aquest dilluns en un comunicat, la formació ha presentat una esmena als pressupostos de 100.000 euros perquè es faci un estudi per determinar si es pot construir aquest museu a Ciutat, ja que considera que l'antic edifici és el "lloc idoni" per "poder fer realitat aquest projecte". 

"Una part d'aquestes instal·lacions podrien acollir aquest projecte, una proposta que a la vegada també revitalitzaria i dignificaria aquest indret", ha assegurat el president d'El Pi a Palma, Josep Melià. També ha explicat que "s'han de cercar solucions a Palma per als innumerables edificis d’empreses o institucions que avui dia no tenen cap mena d’ús i que s’han de retornar a la ciutadania". 

Segons Melià, hi ha d'haver un museu del turisme perquè "som capdavanters en aquest sector, és el nostre veritable motor econòmic i necessitam un espai on s’expliqui la nostra història, com hem arribat aquí i quin és el nostre potencial". Per al president d'El Pi Palma, el model de turisme que defensen "va més enllà del sol i la platja" i, segons que ha afirmat, això es podrà demostrar amb aquest museu.

"Hem de reivindicar el turisme cultural i donar a conèixer el valor afegit que té l’illa fent polítiques reals que vetllin pels interessos de tots", ha afegit. Melià ha apuntat que serà amb l'aprovació dels pressupostos que es demostrarà "l'interès del govern del Pacte per materialitzar aquests projectes". 

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF