Publicitat
Publicitat

El Pi alerta que les mesures per modernitzar la planta hotelera 'caduquen' al juliol

Els regionalistes reclamen que es mantinguin els decrets de 2009 i 2010, que han permès millorar més de 200.000 places

La modernització de la planta hotelera podria quedar compromesa si el Govern no actua de manera urgent. Així ho ha denunciat el grup parlamentari d' El Pi, que ha recordat, aquest dilluns, que dia 23 de juliol deixarà de tenir efecte la darrera regulació en aquesta matèria i hi haurà un buit legal fins que el Govern aprovi una nova llei.

El portaveu parlamentari, Jaume Font, ha assenyalat que la regulació jurídica que ha possibilitat la modernització del 60% dels establiments turístics de les Balears es va iniciar amb el Decret Llei 1/2009 de mesures urgents per a l’impuls de la inversió. Aquesta regulació va ser continuada amb alguns canvis per la Llei 4/2010 de mesures urgents per a l’impuls de la inversió i per la Llei 4/2010 de mesures urgents per a l’impuls de la inversió.

Aquests decrets, però, deixaran de tenir vigència d'aquí a quatre mesos i, per això, els regionalistes han presentat una proposició no de llei que insta el Govern a impulsar abans del pròxim mes d’agost les mesures legals i jurídiques perquè es mantingui l’aposta per la modernització de les places d’allotjament turístic a la Comunitat.

Font ha assegurat que, segons fonts del sector, encara queden per renovar unes 135.000 places hoteleres (92.000 a Mallorca, 32.000 a Eivissa i 12.000 a Menorca).

Aquesta modernització, ha afegit, ha tingut efectes beneficiosos, com el fet que 60 establiments hagin incrementat el nivell de tres a quatre estrelles.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 12/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF