El Pi creu que hi ha aspectes "molt negatius" a la zonificació turística del Consell de Mallorca

Per contra, valoren com a "positiu" el fet que es puguin llogar habitatges unifamiliars en sòl rústic comú

El Pi - Proposta per les Illes considera que la proposta de zonificació provisional, presentada avui pel Consell de Mallorca, en relació a l’activitat de lloguer turístic té importants elements negatius per als nuclis de població importants on només es permetrà el lloguer del primer habitatge durant 60 dies perquè els consell els considera saturats. Es tracta tant de nuclis com Alcúdia, Pollença, Santanyí o Sóller, entre d'altres, com d'alguns llogarets del Pla i la Serra, entre els que hi hauria Ruberts o Randa. 

Segons Antoni Amengual, conseller d’El Pi al CIM, en aquests nuclis de població no podran accedir a més places per estades turístiques a habitatges i “entenem que no hi hauria d’haver una limitació total d’aquesta activitat en aquests municipis". 

El grup d’El Pi al Consell també qüestiona els paràmetres que s’han fet servir per establir el llindar entre els nuclis d’interior amb major pressió turística i els de la resta de nuclis d’interior. En canvi, els regionalistes destaquen com a fet positiu que es permeti el lloguer turístic als habitatges unifamiliars en sòl rústic comú.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF