Pedro Horrach: "Hi ha una probabilitat molt alta que Urdangarin entri a la presó el 2018"

L'exfiscal d'Anticorrupció ha recordat que va sol·licitar la presó preventiva per al marit de la infanta mentre es tramitava el recurs de cassació

L'exfiscal d'Anticorrupció del cas Nóos, Pedro Horrach, ha assenyalat aquest dijous que "hi ha una probabilitat molt alta que Urdangarin entri a la presó el 2018". Es basa en el resultat de la sentència en primera instància, però cal esperar que el Tribunal Suprem es pronunciï.

Els periodistes li han demanat a Horrach si creia que Urdangarin aniria a la presó el 2018 abans d'impartir a València una conferència sobre la recerca de la corrupció.

L'exfiscal d'Anticorrupció de Balears ha indicat que esperava que els raonaments i els arguments que va plantejar en el recurs de cassació pel cas Nóos fossin atesos pel Suprem, encara que ha subratllat que respectarien allò que digués aquest tribunal.

Quan li han preguntat per les afirmacions dels advocats d'alguns exconsellers catalans, que critiquen que Urdangarin estigui en llibertat mentre els seus defensats són a la presó, Horrach ha dit que "les circumstàncies" i els casos "són diferents", i ha recordat que ell ja va sol·licitar la presó preventiva per al marit de la infanta mentre es tramitava el recurs de cassació.

"La sala va entendre que no hi havia motius suficients perquè [Urdangarin] fos enviat a la presó de manera preventiva i que el criteri més adequat era mantenir la llibertat provisional mentre es tramitava el recurs de cassació". I així es va fer, ha recordat.

L'exfiscal, ara advocat, ha assenyalat que durant la seva conferència exposaria quina havia estat la seva experiència durant els últims dotze anys en la recerca de la corrupció, amb quines dificultats s'havia trobat i com les havia "esquivat", com a mínim quan havia pogut.

"Allò més frustrant potser ha estat, en alguns casos, no poder arribar a provar allò que indiciàriament anava sumant", ha assegurat Horrach, que ha considerat que, no obstant això, "hi ha hagut més satisfaccions que frustracions" i que la valoració global d'aquests anys "és positiva".

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 20/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF