Publicitat
Publicitat

El Parlament valida la suspensió temporal de noves grans superfícies

S'ha validat avui el decret llei amb el vot a favor dels partits que donen suport al Govern i l'abstenció del PP

El Parlament ha validat avui el decret llei del Govern balear que suspèn durant sis mesos la concessió de llicències comercials a grans superfícies amb els vots favorables dels partits que donen suport a la gestió de l'Executiu balear i l'abstenció del PP.

El Govern (PSIB i MÉS) va aprovar fa uns dies aquest decret llei per evitar la suspensió de la Llei balear de comerç d'octubre de 2014 després del recent recurs d'inconstitucionalitat interposat pel govern central contra aquesta norma autonòmica perquè ententén que envaeix competències estatals. En ocasió del ple del Parlament d'avui, el conseller de Treball, Iago Negueruela, ha justificat l'aprovació del decret llei davant la necessitat de protegir el territori i evitar la inseguretat jurídica generada després de la suspensió de la Llei de comerç.

Durant la seva intervenció, el conseller ha criticat la "greu deslleialtat institucional" del govern presidit per Mariano Rajoy i ha mantingut que el referit recurs d'inconstitucionalitat ha estat una "decisió política arbitrària i una agressió injustificada". Negueruela ha negat que la llei de 2014 envaeixi competències estatals i ha mantingut que el decret llei pretén evitar una situació de "indefensió" i protegir les Illes Balears des del punt de vista comercial, mediambiental i territorial.

El titular de Treball ha apostat el diàleg com a "eix vertebrador" del nou Executiu autonòmic, un diàleg que farà "fort" l'Executiu, que actuarà amb la "contundència" que les situacions requereixin, ha assegurat. El diputat del PP i exconseller d'Hisenda José Vicente Marí ha celebrat l'actitud de diàleg i consens del Govern, on "trobaran" el PP.

Marí ha defensat la "plena constitucionalitat" de la Llei de comerç de 2014 redactada pel Govern de José Ramón Bauzá (PP), si bé ha considerat que l'actual xecutiu s'ha apressat emprant la figura del decret llei.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF