Balears 12/06/2013

El Parlament pressiona perquè es fomentin les mamografies preventives a Balears

La institució insta el Govern a mantenir recursos i sensibilitzar la població per prevenir el càncer de mama

1 min

La comissió de Salut del Parlament ha aprovat aquest dimecres instar el Govern a desenvolupar campanyes i altres iniciatives perquè les dones es facin mamografies preventives. La petició parlamentària també incideix en la necessitat de sensibilitzar la població sobre la seva importància per prevenir el càncer de mama.

La proposta insta també el Govern a mantenir els recurs sanitaris necessaris per evitar una reducció del nombre de dones que es fan mamografies lligades a la prevenció o la detecció del càncer.

Tots els diputats de la comissió han recolzat una proposició no de llei del grup parlamentari MÉS per impulsar la prevenció del càncer de mama, que ha estat defensada per la diputada Fina Santiago.

Malalties rares

No hi ha hagut quòrum, en canvi, en una proposta del grup socialista que ha estat rebutjada. El PSIB-PSOE volia instar el Govern a aprovar mesures d'exempció del copagament de medicaments, transport sanitari no urgent i productes dietètics als pacients amb malalties rares. La proposta ha estat desestimada amb els vots en contra del grup popular.

stats