Podem durà al Parlament la presència de fortunes mallorquines en els 'papers de Panamà'

La portaveu, Laura Camargo, demana a Armengol que "no es desentengui" del tema després que la presidenta s'hagi negat a valorar-lo

El Grup Parlamentari de Podem introduirà, dilluns, una pregunta d'urgència en la propera sessió de control al Govern relativa a l'aparició de dos llinatges de renom mallorquins en la filtració massiva de suposats defraudadors fiscals coneguda com a "papers de Panamà". La portaveu parlamentària, Laura Camargo, ha avançat que demanaran al Govern si pensa prendre mesures per investigar la quantitat que les empreses hoteleres de les famílies Riu i Escarrer "presumptament han robat a les Illes, i que han estat invertides en empreses pantalla a Panamà."

Prèviament, la presidenta, Francina Armengol, havia declinat comentar la notícia al·legant que "avui no és el dia de parlar d'això", amb referència a la remodelació del Govern. Davant la insistència de la premsa, la presidenta ha fet una reflexió: "Es un situació greu que demostra la manca de funcionament democràtic de moltes coses que haurien de ser clares". Camargo s'ha mostrat sorpresa i decebuda davant aquesta reacció: "No crec que sigui la reacció que cal esperar d'una presidenta", ha afirmat. "És tan absolutament greu i important" com per reaccionar de manera immediata, ha afegit. " Cal demanar comptes a tothom i el PSIB s'ha de posicionar a favor dels qui paguen els impostos", hi ha insistit.

Camargo també ha reclamat al PP que "es posicioni" a favor dels qui paguen els impostos o amb els qui defrauden. La formació ha declinat fer cap valoració a l' ARA Balears.

MÉS carrega contra els hotelers

El portaveu parlamentari de MÉS, David Abril, ha criticat, en un comunicat, a les dues cadenes per haver mantingut una relació "immoral" i "descapitalitzadora" amb els paradisos fiscals. A més, ha afegit que " és de vergonya la campanya feta contra l’impost turístic d’un euro per part dels mateixos que resulta que tenen milions i milions desviats a Panamà a través de societats fantasma per no pagar imposts aquí". En aquest sentit, el dirigent ha demanat que "mentre les grans cadenes hoteleres de les illes no aclareixin el seu paper a Panamà, que s’abstenguin de donar lliçons ni consells pel que fa a la política turística a la nostra comunitat"

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF