Publicitat
Publicitat

Cabrer confirma que els informatius d'IB3 salaran "perquè defensam les nostres modalitats"

La diputada no ha pogut confirmar si s'ha consultat la UIB per tramitar el nou "estatut marc" de la ràdio i televisió pública

La diputada i portaveu del grup parlamentari popular, Mabel Cabrer, ha confirmat avui que la introducció de l'article salat a IB3 es farà i que ja es troba inclosa dins "l'estatut marc de la ràdio televisió pública, que en aquests moments es troba en tramitació parlamentària".

La diputada ha dit que fer els informatius amb article salat "és una defensa de les modalitats lingüístiques pròpies i, a més, és una decisió tècnica, feta a proposta d'IB3". A la pregunta de si aquesta decisió tècnica s'havia pres després de consultar l'autoritat lingüística de Balears, que és la Universitat, Cabrer no ha pogut respondre: "He vist opinions de professors de la UIB, però no li puc dir, és una proposta d'IB3 i té el suport de la Conselleria d'Educació".

Els grups de l'oposició s'han mostrat en contra de la decisió i han demanat que es facin servir els "registres que li pertoquen a cada un dels usos de la nostra llengua, i per això formularem demà una pregunta al conseller Antonio Gómez", ha dit Francina Armengol.

Per Miquel Àngel Mas, diputat de MÉS, "el més greu és que els nostres fills no poden veure cap pel·lícula a IB3 en la nostra llengua".

El diputat econacionalista ha anunciat que per demà proposaran al grup majoritari de la cambra autonòmica reformar el reglament per tal que "es limitin les preguntes d'autopromoció que fa el grup que dóna suport al Govern. És una paròdia de democràcia, perquè avorreix i no serveix per a res. La tasca principal de control l'ha de fer l'oposició". Mas ha admès que aquesta modificació reglamentària compensaria la que ja va fer el Pacte "i que va ser una errada. Però no podem quedar en aquella equivocació, sinó avançar i fer del Parlament una cambra que compleixi la seva funció".

MÉS, per boca del diputat David Abril, ha anunciat que ja ha demanat informació de la cronologia i dels mitjans disponibles en l'incendi dels Cubells, a Eivissa. "Volem saber quin ha estat el procediment. I també crec que cal demanar al Govern que facem feina per millorar la dotació de l'Ibanat. No pot ser aquesta desproporció i dependència de la Unitat Militar d'Emergències (UME), que costa 1.200 milions d'euros a l'any a tot l'Estat. Si tinguéssim la part que ens pertoca d'aquests mitjans, no viuríem situacions de desesperació com la de dissabte", ha assegurat.


Etiquetes