Balears 25/09/2013

Pares i mares criden a no dur els nins a escola dijous i divendres

La campanya per deixar "les aules buides d'alumnes" viurà demà i demà-passat el seu clímax a Mallorca

A. Z.
1 min
A Portocristo ja ho han fet ahir i despús-ahir.

Palma.La campanya per deixar "les aules buides d'alumnes" viurà demà i demà-passat el seu clímax a Mallorca, ja que moltes associacions de pares i mares arreu de l'illa estan estenent la convocatòria de no dur els infants a escola.

D'aquesta manera, els mestres poden anar a classe durant alguns dies i no haver de fer vaga sempre (amb la pèrdua de sou que això implica), però les escoles estan igualment aturades perquè no hi ha alumnes.

Aquesta mesura de suport, llançada pels pares i mares, ja ha tingut un gran seguiment en alguns municipis de Mallorca, com ara Portocristo, que de manera autònoma féu la convocatòria aquest dilluns i dimarts. Per exemple, al CEIP Ses Comes hi anaren tots els professors; en canvi, de 230 alumnes, només n'hi assistí una. Així mateix, al CEIP Mitjà de Mar només hi anaren 23 infants, d'un total de 467.

Igualment, aquesta estratègia fou emprada ahir a les escoles de Menorca amb un èxit similar. De fet, el resultat de la vaga fou del 0%, mentre que l'assistència de nins i nines fou minoritària. Les petites dimensions de l'illa (just hi ha una desena de centres escolars) ha permès coordinar l'acció al 100%.

Avui a Binissalem

Les escoles de Binissalem començaran avui, dimecres, amb l'acció d'escoles buides (mentre que el gruix d'escoles de Mallorca està cridat a fer-ho demà i demà-passat). Es tracta d'una iniciativa que s'està escampant per molts de centres gràcies a la implicació dels pares per no dur els infants a escola i aconseguir així impacte sense que els mestres hagin de fer vaga i poder recuperar les pèrdues salarials.

stats