SANITAT
Balears 21/08/2013

Pancarta, reunió i acord

Mig centenar de treballadors de la policlínica Miramar es manifesten i aconsegueixen arrencar un pacte per cobrar la nòmina pendent

Albert Travesset
2 min
Els professionals es manifestaren ahir a les portes del centre per fer palès el descontentament amb la direcció de l'hospital. Segons el director gerent, l'endarreriment d'un cobrament havia deixat sense liquiditat la policlínica.

Palma.La indignació era palesa entre la cinquantena de treballadors de la policlínica Miramar, concentrats a les portes del centre ahir dematí. Segons els representants dels treballadors, a dia d'ahir més del 60% de la plantilla de la Miramar, uns 400 operaris, no havien cobrat la nòmina del mes de juliol, mentre que la resta només havia ingressat la meitat del salari.

L'increment del retard en el pagament i la no liquidació de la paga extra d'estiu ha fet decidir els empleats a exterioritzar el seu descontentament, i també el fet de comprovar que, mentre que augmenten les dificultats per cobrar el salari mensual, s'emprenen tasques de millora de les instal·lacions, com assenyalà la secretària del comitè d'empresa, Xisca Carmona.

Reunió i acord

Hores més tard de la mobilització, el director gerent de la Miramar, Fernando Barturen, explicà als representants dels treballadors que l'endarreriment d'un cobrament per part d'una asseguradora havia deixat sense liquiditat la policlínica, fet que ha motivat l'incompliment del termini de pagament -meitat de la nòmina dia 15 i la resta dia 25 del mes vençut- pactat entre la direcció i els treballadors el mes de març passat. "Vivim al dia", afirmà Barturen, qui ha promès que abonarà als treballadors el primer termini de la seva nòmina de juliol "entre avui, dimecres, i demà, dijous", i manté la data pactada de dia 25 per a la segona bestreta del salari.

Pla de pagaments

En la reunió, els representants dels empleats també han conegut el pla de pagaments previst per la direcció de la Miramar per als pròxims mesos i les tasques de reparació i millora del centre hospitalari que s'han dut a terme i que havien motivat el recel dels treballadors.

La policlínica Miramar té gairebé 500 treballadors en nòmina i des del mes d'abril passat està integrada dins de la Red Asistencial Juaneda.

stats