Publicitat
Publicitat

PalmaActiva promourà la formació amb certificats de professionalitat

Les accions formatives es dirigeixen prioritàriament a aturats, amb un 50% de les 15 places reservades per a joves entre 16 i 30 anys

L'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Palma, PalmaActiva, promourà la formació per millorar la capacitat d'obtenir ocupació, ja sigui mitjançant l'obtenció de certificats de professionalitat com mitjançant especialitats formatives.

Les accions formatives es dirigeixen prioritàriament a aturats, amb un 50% de les 15 places reservades per a joves entre 16 i 30 anys.

La directora general de Treball, Eugenia Crespí, ha assegurat que l'agència apostarà per aquesta formació impartida en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de Balears (SOIB) "que permet obtenir un certificat de professionalitat que millora la empleabilitat dins el sector de la restauració i facilita la posterior inserció laboral". Crespí ha afegit que "els empresaris valoren molt aquest tipus de formació per contractar personal". Segons la gerent de PalmaActiva, "les dades ens demostren que la gent que es forma té més facilitats per inserir-se laboralment".

"Esperam que el SOIB tregui més convocatòries d'aquest tipus de formació per presentar-nos-hi i ampliar la nostra oferta; d'aquesta manera més ciutadans de Palma tindran la possibilitat de millorar el seu perfil professional per optar a un treball", ha detallat.

PalmaActiva impartirà, entre el 14 de setembre de 2015 i el 20 d'abril de 2016, els vuit mòduls formatius (640 hores que inclouen pràctiques no laborals) per obtenir el certificat de professionalitat de serveis de bar i cafeteria de nivell 2, ha informat l'Ajuntament en un comunicat. Durant la formació, els estudiants aprenen sobre seguretat i higiene, servei de vins, begudes, anglès professional per a la restauració, elaboració i exposició de menjars en bar i cafeteria, tècniques de servei d'aliments i begudes en barra i taula, i gestió del bar cafeteria. "La idea inicial és que els alumnes puguin realitzar tots els mòduls durant la temporada baixa per incorporar-se al mercat laboral quan comença l'alta ja amb el certificat finalitzat", ha argumentat la gerent de PalmaActiva.

Els set primers mòduls són teòrics i pràctics, i el vuitè consisteix en 80 hores de pràctiques professionals no laborals en empreses del sector. PalmaActiva disposa d'una aula taller de bar cafeteria, on es pot fer la formació pràctica per a aquest tipus de cursos. "Apostarem per aquest tipus de formació perquè els professionals de la restauració ens ho reclamen", ha reiterat Crespí.

El termini d'inscripció per al primer mòdul d'aquest certificat de serveis de bar i cafeteria finalitza el 24 d'agost.