Balears 28/09/2016

Palma vol ser Ciutat Amiga de la Infància

L'Ajuntament crea diverses comissions per fer que les polítiques municipals es pensin "des de la perspectiva dels nins i les nines"

Carmen Buades
2 min
Les famílies demanen que hi hagi 180 dies lectius i no 176. ARA BALEARS

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres les primeres passes per assumir el compromís de convertir-se, l'any que ve, en Ciutat Amiga de la Infància, una distinció que concedeix l'Unicef. L'equip de govern ha aprovat la creació de tres comissions per a la infància i l'adolescència, que han de permetre desenvolupar polítiques municipals orientades a millorar la qualitat de vida dels menors i a fer-los partícips de les decisions que es prenen a la ciutat.

A més d'una comissió tècnica específica que treballi en el projecte d'Unicef, n'hi haurà una de política per coordinar i fer que els criteris s'apliquin de manera transversal a totes les àrees de l'Ajuntament i una altra de caràcter executiu, formada per les regidories que més treballen amb temes d'infància i adolescència: Igualtat, Joventut i Drets Cívics; Participació Ciutadana i Coordinació Territorial; Educació i Esports; i Benestar i Drets Socials.

"Davant el fet que el 30% dels menors de les Balears es troben en situació de pobresa o en risc d'exclusió social", ha afirmat Aligi Molina, regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, "és el moment de pensar la ciutat des del punt de vista de la diversitat, i la perspectiva de les nines i els nins és clau per construir la Palma que volem". Declarant Palma Ciutat Amiga de la Infància (una distinció que tenen altres municipis de les Illes, com Santanyí), es vol fomentar que els menors "participin més activament" de les qüestions que afecten la ciutat. Això implica, també, per exemple, l'elaboració dels pressupostos: "De la mateixa manera que hi hem d'introduir la perspectiva de gènere, han de poder tenir el punt de vista de la infància, pensar en com viuen els nins i les nines de la ciutat", ha afirmat el regidor.

Altres temes

A més de la creació de la comissió, l'equip de govern de Cort ha aprovat els plecs tècnics de Dinamo, el servei de dinamització dels barris per a joves. Molina ha explicat que s'han elaborat a partir "d'un procés participatiu" i que, precisament, un dels objectius del servei és "no només dinamitzar l'oci i el temps lliure, sinó també fer que el jovent pensi en quins valors ha de tenir la ciutat". El preu inicial de licitació ha augmentat dels 571.000 euros, de fa dos anys, fins als 661.000, ja que s'han augmentat les hores que hi treballarà el personal de dinamització i del personal administratiu.

La junta de govern també ha aprovat la renúncia de la directora general de Treball i gerent de PalmaActiva, Eugènia Crespí, qui ha decidit tornar al seu anterior lloc de feina. A partir d'ara, assumirà les seves funcions Susana Rincón.

stats