Podem Palma celebrarà primàries el novembre per escollir consell ciutadà municipal

És el darrer pas per dissoldre Som Palma dins la formació dels cercles

La desaparició de Som Palma (el partit instrumental amb què Podem es va presentar a les eleccions municipals del 2015) està a punt de ser una realitat. La seva integració dins Podem es farà efectiva el novembre, després d'unes primàries que tindran lloc entre el 7 i el 9 de novembre. La campanya comença el 24 d'octubre i dilluns dia 17 s'obre el termini per inscriure candidatures al procés.

La idea és complir el full de ruta que es va definir en el moment que l'assemblea de Som va votar a favor d'integrar-se dins Podem. Després de les eleccions, la gestora que ara mateix dirigeix el partit es dissoldrà, de la mateixa manera que la coordinadora (l'òrgan de major decisió a Som fins al moment), i el Consell Ciutadà Municipal passarà a substituir-la.

Tot i que encara no se saben quines seran les propostes que se sotmetran a votació, aquest dilluns se n'ha presentat la primera,  Podem de valent!. "Aquesta és una candidatura d'idees, no de noms", ha assegurat Sandra Espeja (actual consellera insular de Medi Ambient) durant la presentació, en la qual l'ha acompanyada  Estefanía González, activista LGTBI. La candidatura compta amb el suport de tres dels regidors de Som Palma ( Aurora Jhardi, Aligi Molina i Eva Frade), que suposen el sector no oficialista del partit, i l'exsecretari general de Podem a Palma i diputat,  Carlos Saura.

"Amb aquesta candidatura, que és un procés participatiu, volem canviar el tot inclòs pel tothom inclòs", ha afirmat Espeja, qui també ha explicat que un altre dels eixos de Podem de valent! és presentar un projecte "activista", tenint "un peu a les institucions i milers als carrers". Per sumar suports, han presentat un manifest al qual es pot sumar qualsevol i han organitzat una trobada oberta en la qual s'explicarà el projecte. Sobre la crisi oberta des de fa mesos en el si de Som Palma, alguns membres de Podem de valent! asseguren que esperen que no es traslladi a Podem i, de fet, afirmen que la seva candidatura està oberta a tothom, inclosos aquells que fins ara han estat els seus rivals polítics dins del partit.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF