Publicitat
Publicitat

CIUTAT

Palma homenatja Francisco Donate

El regidor socialista mort el 2011 dóna nom a un passeig del parc de les Vies

L’Ajuntament de Palma va descobrir ahir la placa que dóna el nom de Francisco Donate a un passeig del parc de les Vies. La via durà des d’ara el nom de qui va ser regidor d’Infraestructures, Salut i Medi Ambient -pel PSIB- durant la legislatura passada i que va morir el març de 2011, quan tenia 46 anys.

El tinent de batle de Cultura i Esports de l’Ajuntament, Fernando Gilet, acompanyat per una representació de l’oposició encapçalada per l’exbatlessa Aina Calvo, va inaugurar la placa ahir horabaixa. A l’acte també hi varen anar la mare de Donate, que hi va parlar, els germans, la vídua i l’exregidora socialista Dolores Rodero.

Gilet va dir que l’homenatge que li feien “representa oficialment la voluntat compartida que ha conduït a donar nom a aquest parc com a acte d’homenatge a la persona i als valors humans que Francisco Donate va encarnar al llarg de tota la seva vida i del seu compromís polític”. Va recordar Donate com una persona “propera i senzilla, amb un gran esperit emprenedor, de fermes conviccions ideològiques, coherent i estimat per qui va tenir la sort de tractar-lo”.

Per la seva banda, Aina Calvo va assegurar que l’homenatge, organitzat a iniciativa dels treballadors municipals, va fer d’ahir “un dia de sentiments enfrontats” en què d’una banda es notava “la punxada de l’absència” però també l’alegria que Donate sigui “present en molts llocs de la ciutat i en el cor de tots nosaltres”.