Palma acumula més de quatre anys consecutius de baixada de l'atur

La desocupació va caure el novembre un 13,3% respecte del mateix mes del 2015

Les dades de l' atur a Palma no han aturat de reduir-se des de l'octubre del 2012. Amb el novembre, ja  s'acumulen 50 mesos en què, si miram les xifres interanuals, l'ocupació sempre és superior a la registrada el mateix mes de l'any anterior. Així, en relació amb l'octubre, les persones aturades a la ciutat van augmentar un 10,7%, però representen un 13,3% menys de les que hi havia el novembre del 2015.

Les xifres també superen les registrades a Mallorca i a les Balears, on la reducció de l'atur s'ha fixat en un 12,3% i un 11,4%, respectivament. La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, ha presentat aquest divendres les dades, que suposen "una evolució francament positiva" del mercat laboral. La baixada de l'atur respecte del 2015 afecta principalment els treballadors (tres punts per sobre de les treballadores), els menors de 45 anys i les persones amb estudis inferiors o iguals al Batxillerat.

D'altra banda, les dades d'afiliació arriben als nivells registrats entre el 2005 i el 2006, però el 88% dels contractes continuen sent temporals i el 86% se signa en el sector serveis. Sobre aquest aspecte, Adrover ha anunciat que és "una bona notícia" que, tot i l'alta taxa de temporalitat, la contractació indefinida hagi crescut un 2% respecte del 2015.

Pel que fa als aturats de llarga durada, la regidora ha explicat que representen el 38% de les 26.813 persones aturades, una "xifra encara molt alta" però inferior a dades com les registrades el juliol, amb un 43%. 

Entre les dones, les ocupacions més contractades durant el novembre són les d'empleat d'agències de viatges, personal de neteja d'hotels i oficines, i cambreres, mentre que els homes situen les places de cambrer en primer lloc i introdueixen la construcció entre els tres primers tipus de feina que més han contractat.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF