El Pacte ja no dona per fet que hi hagi nou president del Parlament la setmana vinent

Si no hi ha acord demà, l'elecció del substitut de Huertas podria ajornar-se fins dia 14

La situació d'interinitat que pateix el Parlament arran del cessament de Xelo Huertas es podria allargar, almanco, una setmana més. Així ho han admès els portaveus parlamentaris del PSIB i MÉS, que ja no asseguren que el relleu de Huertas es tanqui en el proper ple de dia 7, tal com havien assegurat fins ara. "Prioritzam el fet d'arribar a un acord", ha assenyalat el socialista Andreu Alcover, tot evidenciant que, a dia d'avui, encara no hi ha acord per elegir el substitut de Huertas. 

Amb tot, Alcover ha volgut desdramatitzar aquest fet assegurant que "és una crisi temporal i no afecta el ple funcionament de la Cambra". Posteriorment, l'ecosobiranista David Abril ha indicat que, si demà, dijous, no es tanca l'acord, l'elecció d'un nou president no s'inclourà en l'ordre del dia del proper ple.

A tot això, el PP ha registrat un document en què exigeix a la mesa que s'inclogui l'elecció del nou president en l'ordre del dia del proper ple. "Ens acusaren de prevaricar i de dilatar. Qui dilata ara?", s'ha demanat la portaveu parlamentària, Marga Prohens. Abril, per part seva, ha lamentat que els populars només pretenen "embrutar". 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF