El decret del català a la sanitat "segueix el seu curs", segons el Pacte

Laura Camargo (Podem) creu que s'ha "d'escoltar la marea blanca" dels metges i David Abril troba que s'ha fet molt de "renou" i "demagògia" amb aquesta polèmica

Els diputats Vicenç Thomàs (PSIB), David Abril (MÉS per Mallorca) i Laura Camargo (Podem) han comparegut aquest dijous al Parlament per informar de la constitució d' una comissió per auditar el deute públic de la Comunitat Autònoma.

Durant la compareixença, els representants també han donat a conèixer les seves impressions sobre el curs que segueix l'aprovació del dret i la convocatòria d'oposicions. Abril ha assegurat que el tema està generant "molt de renou", però també "molta demagògia", per part de l'oposició. Segons el diputat ecosobiranista, la manca de personal per a la sanitat balear es deu a les complicacions que suposa venir a treballar a l'Arxipèlag, al preu de l'habitatge i a tot un conjunt de factors que no tenen a veure amb l'exigència de la llengua pròpia per treballar en el sector.

Laura Camargo ha dit que és necessari "escoltar la marea blanca" dels treballadors de la sanitat i "tenir en compte els professionals del sector". A més, la diputada morada ha insistit que serà necessari que es pugui disposar de recursos per "facilitar que es passin els exàmens" que acreditaran el coneixement de català. En la mateixa línia, Thomàs ha subratllat que el decret "segueix el seu curs" però alhora ha dit que cal trobar un "punt intermedi" entre mantenir una bona assistència sanitària i que el català sigui un requisit a la sanitat. 

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF