Publicitat
Publicitat

El PSOE torna a dur la prohibició de les prospeccions al Congrés

Els diputats del PP hauran de tornar a pronunciar-s'hi, en aquest cas per iniciativa del PSOE

El Congrés tornarà a debatre avui una proposta per instar el govern espanyol a prohibir les prospeccions petrolíferes, en aquest cas per iniciativa del PSOE a la Comissió de Turisme de la Cambra Baixa.

El PSOE fa una crida als representants balears del PP a la comissió, Enrique Fajarnés (que exerceix de portaveu del seu grup) i Miquel Ramis, perquè siguin conseqüents amb l'opinió que el seu partit manifesta a Balears i rebutgin la recerca d'hidrocarburs en el fons marí al costat de l'Arxipèlag.

La diputada socialista eivissenca Sofia Hernanz explica que el president del PP d'Eivissa, Vicent Serra, va reclamar que les iniciatives contra les prospeccions es plantejassin en comissions en les quals participassin parlamentaris populars balears. "Així ho hem fet", afegeix Hernanz, qui confia que "Serra compleixi la seva paraula i aconsegueixi que els seus diputats votin a favor de la proposta".

La iniciativa es planteja com l'onzè punt d'una proposició no de llei amb dotze epígrafs i advoca per "no donar cap autorització de prospeccions petrolíferes que posi en perill la qualitat del producte turístic de sol i platja, i que tinguin el rebuig de les comunitats autònomes més pròximes".

En concret, es refereix als projectes de recerca de reserves d'hidrocarburs a la Mediterrània i a l'Atlàntic, per als quals demana la "immediata paralització i revocació" de permisos i alerta de les repercussions directes i d'imatge que podria tenir un abocament de petroli a prop de costes turístiques.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF