El PSOE castiga Pere Joan Pons i el deixa sense ser portaveu

El diputat català José Zaragoza també pateix les represàlies de la direcció socialista per haver votat 'no' a la investidura de Rajoy

Dos diputats socialistes que van trencar la disciplina de vot en la investidura de Mariano Rajoy, el mallorquí Pere Joan Pons i el català José Zaragoza, s'han convertit aquest dimecres en els primers díscols a ser apartats dels seus càrrecs com a portaveu i president, respectivament, de la comissió mixta per a la UE.

L'exportaveu del grup Soraya Rodríguez, afí a la gestora que dirigeix el PSOE des de la dimissió de Pedro Sánchez, i el perdedor de les primàries de 2014 davant Sánchez, Eduardo Madina, han substituït Saragossa i Pons en aquestes responsabilitats.

La substitució de Saragossa i Pons anticipa altres relleus que decidirà aquest dijous la gestora del PSOE. Queda saber com afectarà als quinze díscols –set del PSC i vuit del PSOE– la reestructuració que s'abordarà del grup. I també queda pendent la multa econòmica, que, previsiblement, arribarà als 600 euros.

D'altra banda, la que fou cap de llista per Barcelona Meritxell Batet i la balear Sofia Hernanz podrien ser expulsades de la direcció del grup parlamentari, del qual Batet és portaveu adjunta i Hernanz, portaveu substituta, a més d'ocupar dues de les cinc secretaries generals adjuntes que té el grup.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF