El PSOE i MÉS per Menorca encara aposten per una tarifa plana i universal entre illes

Els diputats autonòmics creuen que es tracta d'una notícia positiva a mitges i consideren que s'ha de continuar reivindicant un únic preu per als trasllats dins l'Arxipèlag

L'anunci efectuat per Mariano Rajoy d'incrementar el descompte per a residents al 75% en transport aeri i al 50% en el marítim no satisfà les formacions menorquines progressistes. Per això, continuen reclamant una tarifa plana i universal. Les reaccions dels diputats autonòmics dels partits que representen Menorca s'encaminen en la mateixa direcció. En aquest sentit, el PSOE i MÉS per Menorca no dubten de qualificar "d'oportunista i deslleial" l'anunci del president del govern de l'Estat. 

En primer lloc, el diputat de MÉS per Menorca Nel Martí considera que "el fet que Mariano Rajoy anunciï una iniciativa d'aquestes característiques en un acte de partit indica quina és l'actitud del govern de Madrid. Per als menorquins, l'anunci no és dolent del tot, però cal continuar reivindicant un sistema de bonificació més just com la tarifa plana entre illes". A més a més, Martí recorda que "ja sabem per experiència de quina manera operen les companyies aèries. Si augmenten les tarifes, seguirem igual. Volem els recursos del 75% per oferir una tarifa màxima de 22 euros". 

Per la seva banda, el diputat menorquí del PSIB-PSOE Damià Borràs també lamenta la manera com s'ha produït l'anunci. Borràs diu que "no ha tingut present les demandes dels partits de Balears i, en canvi, ha atès les reivindicacions de Canàries perquè necessita el seu suport. En qualsevol cas, ara caldrà veure com s'articula tot. És injust que el descompte sigui desigual en funció el mitjà de transport que agafes per viatjar entre illes. No hauria de ser així. Aquell que viatja en vaixell té els mateixos drets que qui es decanta per l'avió". 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF