Publicitat
Publicitat

El PSOE de Menorca surt en defensa del nomenament de Fernández Terrés

Els socialistes retreuen a Podem que "pretengui desenterrar" unes acusacions que la justícia ha arxivat

El PSOE de Menorca ha negat que el gerent de l'empresa pública Serveis d'Informació Territorial dels Illes Balears (SITIBSA), Francisco Fernández Terrés, hagi mantingut o tingui "cap relació amb constructors" de l'illa i ha defensat que "mai no ha estat implicat en cap cas de corrupció".

En un comunicat, PSOE Menorca diu que "no admet l'acusació més o menys vetllada" que assenyala Fernández Terrès com un polític "amb relacions estretes i dubtoses amb constructors", en al·lusió a les declaracions de Podem, que va demanar la setmana passada el seu cessament, i aquest dilluns passat l'Assemblea Ciutadana ho va exigir als socialistes.

"Aquestes afirmacions no només són completament falses, sinó que atempten contra l'honorabilitat de la persona que mai no ha rebut cap condemna judicial (...) Amb les ganes de fomentar la total transparència, volem dir que el senyor Fernández no manté ni ha mantingut cap relació amb constructors i mai no ha estat implicat en cap cas de corrupció", destaquen els socialistes de Menorca.

El partit vol saber si els qui qüestionen Fernández es refereixen als casos Estribord i Vilarubí de Maó, que van ocórrer durant el temps en el qual l'ara gerent de SITIBSA va ser tinent d'alcalde d'urbanisme. "No només van anar completament arxivats els casos, sinó que, després d'una comissió de recerca i tot el camí que es va recórrer, es va demostrar que, de fet, no hi havia ni cas", insisteixen els socialistes. "És una llàstima que Podem entri o pretengui desenterrar algunes de les proclames antigues que volien visualitzar que a Maó també hi havia casos urbanístics, fets que mai no van poder ser demostrats perquè directament no existien", afegeix PSOE Menorca.

Els socialistes defensen que Fernández té un perfil d'experiència tècnica tant en l'àmbit públic com en el privat, i ha estat considerat "idoni per a una gerència d'una societat depenent del Govern"."El seu perfil de geòleg sumat al de gerent d'una empresa pública del Govern durant els anys 2007-2011 el  fan completament adequat per al lloc de gerent de SITIBSA. Per tant, reiteram la petició de respecte als socis de govern, ja que s'aplqiuen les condicions que sorgeixen dels pactes de governabilitat quant al nomenament de càrrecs de tots els governs", insisteix el PSOE de Menorca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF