Publicitat
Publicitat

PRESSUPOSTOS GENERALS

El PSIB reclama 442 milions extra per a Balears

El PSIB va presentar ahir les esmenes que proposarà als Pressupostos Generals de l’Estat, que reclamen una inversió addicional de 442 milions d’euros. El diputat Pere Joan Pons va denunciar que “d’ençà que governa el PP, des del 2011, aquesta inversió ha caigut en un 60%”.

Les esmenes, segons va explicar, “fan valer el que necessitam en matèria de medi ambient, infraestructures terrestres i transport ferroviari”, com també “pressupost en turisme i inversions en matèria de transport aeri per compensar la insularitat”.

Una partida per a Menorca

L’acte es va realitzar a la seu del partit a Maó. La presidenta de la Comissió Gestora del PSOE Menorca, María José Camps, va explicar que, dins dels 442 milions d’euros, els projectes per Menorca que s’hi inclouen són, per exemple, una partida per a la consolidació i la rehabilitació del Verge del Toro, l’ampliació i la millora d’instal·lacions esportives, la rehabilitació del patrimoni arquitectònic de Menorca, l’adquisició d’equipament per al Teatre des Born de Ciutadella i la redacció de projectes de construcció del nou edifici dels jutjats de Ciutadella.

D’altra banda, Héctor Pons, portaveu socialista a l’Ajuntament de Maó, va lamentar que, “més enllà dels PGE, els socialistes demanam que es tingui en compte que encara està en vigor la llei Montoro”, una llei que “continua limitant” l’autonomia municipal i que “no deixa fer una gestió adequada dels ingressos i les despeses”.

Finalment, Pons denuncià que “Rajoy i el Partit Popular han utilitzat els pressupostos per fer un xantatge irresponsable als ajuntaments, dient-los que, si no s’aprovaven els Pressupostos Generals de l’Estat, no es podria dedicar el superàvit a inversions financeres sostenibles als ajuntaments”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF