Publicitat
Publicitat

El PSIB té maquinària, almenys quan lluita contra ell mateix

"Sense pakistanesos fent coa per votar, podria semblar que les primàries del PSIB eren unes votacions d’anar per casa. Res més lluny de la realitat"

Sense pakistanesos fent coa per votar, podria semblar que les primàries del PSIB eren unes votacions d’anar per casa. Res més lluny de la realitat. Els socialistes es jugaven molt en els comicis d’ahir i empraren tota la maquinària. I quan els socialistes s’hi posen, quan fan de professionals, s’acaben assemblant al PP: passant llista, anant a cercar els qui s’havien apuntat i no votaven... bé, tot allò que se sent per boca de l’esquerra contra el PP cada vegada que hi ha unes eleccions. La diferència és que els d’ahir eren uns comicis interns i feia la sensació que l’esforç, l’organització o la disciplina evidenciada pels dos sectors no s’acaba de veure en unes generals, autonòmiques o municipals. És cert que alguns es jugaven molt més en les primàries d’ahir que en unes eleccions, però l’esquerra sempre ha estat una mica caïnita. Primer, la lluita interna. Després, ja veuran què fan contra el PP.

A Palma Ponent, Ramón Torres encara és el rei. Jubilat i descapotat, entra i surt de l’agrupació i coneix tothom qui va a votar. Ahir es queixava que alguns dels qui s’havien registrat a la seva agrupació, quan anaven a votar, els enviaven a altres centres de votació. Interpretava que, amb l’excusa de no col·lapsar aquell punt de votació, l’organització enviava una part dels electors a l’altra punta de Palma i advertia que això faria que alguns desistissin d’anar a votar. No cal dir que Torres anava amb Aina Calvo. Després de diverses queixes, l’home d’Aina Calvo en aquell col·legi electoral anuncià al migdia que l’organització havia canviat de criteri i permetia als electors votar en aquella agrupació encara que els haguessin inscrit en una altra.

Fou una de les “petites incidències” que reconegué la presidenta de la comissió organitzadora del procés, Bel Oliver. “S’ha trobat solució a totes les petites incidències que s’han produït”, afirmà Oliver, qui durant el transcurs de la jornada destacà que les votacions es desenvolupaven amb “total normalitat” i amb una alta afluència de votants, que puntualment havien provocat coes en algunes meses. Al final foren més d’un 80% els inscrits que anaren a votar.

Les candidates

Entre aquests hi havia les dues candidates, que votaren al matí. Francina Armengol ho va fer al seu poble, a Inca. Abans d’ella ho havien fet 175 persones dels 730 inscrits (d’Inca, Selva i Mancor). S’havia deixat la papereta i la va agafar en aquell moment. Com que l’agrupació d’Inca està en un primer pis sense ascensor, mentre l’esperaven van davallar una urna al carrer perquè un home major pogués votar des del cotxe. Aina Calvo votà a l’agrupació Palma Llevant, al carrer dels Reis Catòlics de Ciutat. Ho va fer sota l’atenta mirada de Jordi Bayona, la mà dreta de l’expresident Francesc Antich, que dóna suport a Armengol. Després, Calvo i Armengol es retrobaren a la seu del partit.