Balears 12/06/2013

El PSIB estudia dur a fiscalia la compra per part del Govern de l'hotel Rocamar

Els socialistes consideren que es van pagar 687.040 euros de més però Delgado diu que el preu el varen decidir els tècnics

Efe
1 min

PalmaEl PSIB estudia dur a la Fiscalia la compra per part del Govern de l'antic hotel Rocamar del Port de Sóller perquè considera que es va pagar un sobrecost de 687.040 euros. La diputada socialista Bel Oliver ha dit aquest dimecres que demanarien una comissió d'investigació urgent al Parlament per aclarir "les responsabilitats polítiques del sobrecost".

Oliver ha demanat que s'actuï ràpid "sobre aquestes runes" perquè és el "responsable legal" de l'esbucament. Ha afegit que, davant l'estat de degradació en què es troba, és un perill públic. Oliver també ha retret al conseller de Turisme, Carlos Delgado, que no explicàs ahir al Parlament el presumpte sobrecost. La diputada ha insistit que l'executiu va pagar, per les runes de l'establiment, 971.671 euros, fet que implica un sobrecost del 241% respecte de la taxació oficial feta per l'arquitecte Pere González.

L'arquitecte havia fixat el preu de l'hotel en 284.631 euros, ha insistit Oliver, i a més havia deixat clar que l'immoble era en situació de ruïna imminent.

Per la seva banda Delgado ha respost que el preu de la compra l'havien fixat els tres tècnics que varen fer els informes jurídic, tècnic i econòmic i que divendres vinent explicaran la seva decisió a la junta rectora del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics. "Ni el representant de la UGT ni jo mateix, que tenim moltes ocupacions, varem dir què s'havia de pagar, ho varem deixar en mans dels tècnics", ha dit el conseller. A la junta del Consorci els tècnics hauran d'explicar el perquè del preu, però Delgado ja ha dit que si n'haguessin dit un altre és el que haurien pagat.

stats