Publicitat
Publicitat

El PSIB denuncia que els pressuposts del Govern permeten contractar treballadors públics "a dit"

El PP diu que és "fals" i que es compleix la Llei de funció pública

El PSIB ha denunciat avui que el projecte de llei de pressuposts de 2014, que tramita el Parlament a instàncies del Govern, inclou un article que permetrà a l'Executiu balear fer contractacions de personal "a dit" per cobrir places de treballadors públics. Així ho ha denunciat avui dematí el portaveu adjunt del grup socialista, Vicenç Thomàs, qui ha acabat comparant aquesta situació amb la que es va donar durant l'època Matas amb el cas Mapau, que ara s'està jutjant.

Segons els socialistes, amb l'article 21 dels pressuposts de l'any vinent, el Govern es podrà botar el borsí de funcionaris per cobrir places vacants i, a força de projectes d'inversió, podrà recòrrer a personal laboral contractat "a dit" o fer projectes " a mida" per poder fer aquestes contractacions. Thomàs ha criticat les intencions dels populars sobretot després que, segons ha dit, el Govern hagi acomiadat fins ara 5.208 empleats públics. I ha anunciat una esmena per suprimir aquest article i dues per modificar-lo i que en els projectes d'inversió s'hagi de contractar interins o només personal laboral de manteniment per obra i servei.

"Volen contractar laborals per a llocs de funcionaris per una via que no és la correcta. Això era una pràctica habitual del Govern Matas i en tenim ara un cas als jutjats", ha sentenciat Thomàs referint-se al cas Mapau. El socialista ha anunciat que demà faran una pregunta al conseller d'Hisenda, Josep Vicent Marí, sobre aquesta qüestió.

Abans que respongui el conseller, la portaveu dels populars, Mabel Cabrer, ja ha assegurat avui que el "PSOE intenta sembrar confusió" i ha considerat "fals" que a l'administració es pugui contractar " a dit". Segons ella, l'únic que ha fet el Govern és recuperar els "projectes d'inversió" que havien existit fins que amb les retallades es va prohibir que les conselleries en poguessin fer. Ara es tornen a posar en marxa i, segons Cabrer, s'ha fet una regulació "més exhaustiva i amb més limitacions". La popular ha recalcat que es complirà "escrupolosament" la Llei de funció pública i ha anunciat que el conseller d'Hisenda donarà demà totes les explicacions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF