El PSIB considera “de mal gust” que Podem i MÉS obrin les portes als seus militants

Els dos socis del Pacte conviden als socialistes desencantats a unir-s'hi

El portaveu parlamentari adjunt del PSIB, Vicenç Thomás, ha considerat de "mal gust" que el secretari general de Podem, Alberto Jarabo, i el portaveu parlamentari de MÉS, David Abril, hagin fet una crida als militants desencantats del PSIB després de la resolució de la  crisi oberta arran de les discrepàncies del partit respecte de la investidura de Mariano Rajoy. "Nosaltres tenim els braços oberts a tota aquesta gent, a aquests socialistes de cor que ja saben que està confirmat que nosaltres som l'únic partit estatal d'oposició a Rajoy i a les seves polítiques", ha dit el líder de la formació dels cercles a les Balears. 

Thomás també considera "injustes i inapropiades" les advertències que tant Podem com MÉS han fet amb relació a l'actitud del PSIB respecte de la més que probable abstenció socialista que permetria la investidura de Rajoy. "No entendríem un canvi en el posicionament que han defensat fins ara, perquè els afectaria a ells i al conjunt del Pacte", ha dit el portaveu parlamentari de MÉS, David Abril. Jarabo, per la seva banda, ha afegit que la participació del senador Francesc Antich a la gestora que a partir d'ara assumirà el control del PSIB dóna a entendre que els socialistes balears accepten el resultat del comitè federal de dissabte, que va culminar amb la dimissió del secretari general, Pedro Sánchez.

"No entenem aquestes paraules de MÉS i Podem perquè nosaltres no hem modificat el nostre posicionament", ha dit Thomás, qui ha subratllat que "al PSIB no hi ha cap divisió interna". En aquest sentit, ha lamentat els dubtes expressats pels socis del Pacte quan, segons ha dit, "hem estat absolutament fidels a un acord de governabilitat firmat lliurement".

"Podemos té molts problemes interns i crec que ningú ha fet cap comentari sobre això", ha conclòs Thomás, qui també ha retret a MÉS que els socialistes no van fer cap comentari quan no van poder obtenir l'anhelat escó de diputat en les passades eleccions generals.

Abril havia comentat prèviament que en el comitè federal celebrat dissabte van guanyar els "socialistos", que, segons ha afegit, "de socialistes en tenen poc". "És lamentable des de l'òptica de l'esquerra", ha conclòs.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF