Publicitat
Publicitat

El PSIB demana la compareixença de Bauzá al Parlament per les prospeccions

Armengol creu que el Govern ha demostrat incapacitat i manca de determinació per aturar els sondejos

El grup parlamentari socialista ha demanat la compareixença del president del Govern, José Ramón Bauzá, al ple del Parlament perquè expliqui les accions polítiques que ha dut a terme l'Executiu balear per aturar les prospeccions petrolíferes a la Mediterrània.

La portaveu del PSIB -PSOE al Parlament, Francina Armengol, ha explicat en roda de premsa aquesta sol·licitud urgent que faran els socialistes per demanar la compareixença de Bauzá, ja que, segons ella, el Govern ha mostrat una "incapacitat" per fer front a "l'amenaça greu" de les prospeccions petrolíferes en aigües balears.

Segons Armengol, Bauzá hauria de ser "fort" en la seva posició en contra dels sondejos davant Madrid i tenir una "estratègia" clara i eficaç davant aquest assumpte, però no és així. En aquest sentit, el grup socialista presentarà demà al ple una proposició no de llei per modificar la llei del sector d'hidrocarburs, segons ha explicat el portaveu adjunt, Vicenç Thomàs.

La iniciativa pretén que el Parlament insti el gGovern central a modificar la llei d'hidrocarburs de 1998 per prohibir projectes de recerca, exploració, prospecció i explotació de combustibles fòssils a la mar que puguin afectar espais protegits o zones turístiques.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF