Publicitat
Publicitat

El PSIB repta el PP a presentar esmenes als pressuposts de l'Estat

Els socialistes diuen que els populars han de "demostrar amb fets i no paraules el seu desacord amb els PGE 2016"

El PSIB ha instat avui el Partit Popular (PP) de les Illes a presentar esmenes als Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) 2016 per demostrar el seu desacord amb el finançament autonòmic.

El partit socialista també ha instat el PP "a aprofitar la sintonia política amb el govern central per demostrar amb fets i no paraules el seu desacord amb els PGE 2016". La portaveu socialista, Pilar Costa, ha indicat en una nota, que dubta que el PP se sumi a les reivindicacions de Balears amb la finalitat d'aconseguir millorar el finançament "tenint en compte que Bauzá ha deixat perdre 1.300 milions d'euros per a inversions estatutàries que mai no ha reclamat per no contradir Rajoy".

"El PP deixa més de 360 milions d'euros de factures en el calaix i compromisos sense pagar i, ara, el nou Govern ha de tapar els seus forats", ha apuntat Costa. Els socialistes han anunciat que pròximament presentaran una sèrie d'esmenes als PGE 2016 amb l'objectiu de situar la comunitat en la mitjana estatal de finançament autonòmic.

El partit insisteix que l'incompliment del límit del dèficit, situat en 1,5 % quan el màxim permès és del 0,7 %, és a causa de "la mala gestió del PP i no la del nou Govern".

Etiquetes