Balears 27/06/2013

PSIB i MÉS demanen el cessament de Carlos Delgado

Francina Armengol exigeix al conseller de Turisme que demani disculpes a la Guàrdia Civil, i Biel Barceló considera que ha denigrat el cos

Q. Torres
2 min

PalmaLa portaveu del PSIB, Francina Armengol, i el portaveu de MÉS, Biel Barceló, han coincidit a demanar el cessament del conseller de Turisme, Carlos Delgado, per les declaracions d'ahir en què afirmà que l'informe de la Guàrdia Civil que demana la seva citació com a imputat o testimoni en el cas de Ràdio Calvià era "propi de Torrente".

Armengol ha considerat "gravíssimes" les acusacions del conseller i exbatle de Calvià i n'ha demanat el cessament immediat i que el president José Ramón Bauzá doni explicacions a la ciutadania i demani disculpes a la Guàrdia Civil. "És intolerable", "ja passa tots els límits", i "és inadmissible que intenti ridiculitzar la Guàrdia Civil per un informe que el perjudica", ha assegurat la socialista, qui considera que Delgado "està nerviós i té coses a amagar". La diputada ha recalcat que el titular de Turisme llança "exabruptes massa sovint" i, en canvi, no ha explicat la seva actuació en el cas que s'investiga ni tampoc en el cas de la compra pública de l'hotel Rocamar per sobre de la valoració, un cas que els socialistes duran a la Fiscalia.

En la mateixa línia, Barceló ha afirmat que el que ha dit Delgado de la Guàrdia Civil és "molt greu" i, més, si es té en compte que és un membre del Govern. "Ha passat de fer homenatges a la Guàrdia Civil a ser qui la denigra", hi ha insistit i ha advertit que si el president Bauzá no diu res estarà "assumint els atacs". El líder de MÉS també ha considerat que la imatge que dóna el conseller de Turisme és pitjor que la que ven el diari alemany Bild i, per això, ha afirmat que Delgado "ja fa temps que se n'hauria d'haver anat".

stats